Το ιδανικό μέρος για το τριήμερο!

Η Εύβοια είναι ένα υπέροχο μέρος και υπάρχουν πολλές γωνιές ακόμη που μπορείς να ανακαλύψεις. Ωστόσο, αν το τριήμερο θέλεις λιγάκι να ξεφύγεις, αν το budget σου το επιτρέπει βρήκαμε την καλύτερη εναλλακτική.

Πού μπορείς να πας το τριήμερο; Φτιάξε βαλίτσα, ένα backpack δηλαδή, κι έφυγες για Τζιά!

Ναι, είναι το νησί των Κυκλάδων, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα και είναι εύκολα προσβάσιμο. Κι αν τα μποφόρ δεν είναι πολλά, ετοιμάσου να σαλπάρεις!

Η Τζιά είναι αρκετά μεγάλο νησί κι έχει ένα μυστήριο, μια γραφικότητα, κάτι σε ελκύει πάνω της που δεν γίνεται να μην την αγαπήσεις. Ευτυχώς δεν είναι το νησί μόνο για το Καλοκαίρι, καθώς μπορείς πολύ εύκολα να το επισκεφτείς και το Φθινόπωρο. Έχει σοκάκια από άλλη εποχή, χωματόδρομους, πέτρινα σπίτια, κατάλοιπα πύργων -βλέπε πύργος στην Αγία Μαρίνα- δάση από βελανιδιές. Είναι μια περιπέτεια… από μόνη της.

Το σημαντικότερο αξιοθέατο

Μπορείς να ντυθείς καλά και να πας στην παραλία, να δεις το ηλιοβασίλεμα.

Για να το απολαύσεις, επισκέψου το ιστορικό bar Λέων, το οποίο πιθανότατα το Φθινόπωρο να λειτουργεί. Και τώρα που είπα… Λέων, ο Λέων της Κέας είναι ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Ένα λιοντάρι σκαλισμένο στο βράχο που θα το βρείτε ακολουθώντας ένα μονοπάτι από τη χώρα της Κέας, την Ιουλίδα. Ο Λέων της Κέας που είναι δεμένος με πολλούς μύθους και θρύλους κατά μια εκδοχή είναι έργο του 6ου π.Χ. Για άλλους ο Λέων της Κέας είναι πολύ παλιότερος και οι διάφοροι θρύλοι απλά προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ύπαρξη του στο νησί, ήδη από την αρχαιότητα.

Ο επικρατέστερος μύθος μας παραδίδει ότι κάποια εποχή νύμφες που έμεναν στην περιοχή άρχισαν να σκοτώνουν τις γυναίκες του νησιού με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένας ιερέας παρακάλεσε τον Δία να τους βοηθήσει και αυτός έστειλε ένα λιοντάρι που έδιωξε τις νύμφες και απάλλαξε το νησί από τη μάστιγα. Τότε οι κάτοικοι έφτιαξαν αυτό το πέτρινο λιοντάρι ώστε σε περίπτωση που οι νύμφες επέστρεφαν, να τις φόβιζε με την παρουσία του. Βέβαια ο μύθος μας τα μπερδεύει λίγο καθώς όταν έφυγαν οι νύμφες από το νησί έπεσε ξηρασία και χρειάστηκαν νέες δεήσεις, θυσίες και αφιερώματα για να προσφέρουν τελικά οι θεοί τα μελτέμια στη Κέα και σε όλες τις Κυκλάδες.

Μην ξεχάσεις να…

Περπάτα στην Ιουλίδα, πιες ποτό στο Βουρκάρι και φεύγοντας μην ξεχάσεις να πάρεις το φημισμένο μέλι αλλά και λιγάκι λόζα (παστό χοιρινό), το οποίο χαρακτηρίζεται ως το «τζιώτικο προσούτο».

View this post on Instagram

Κυκλαδίτικη φαβέλα.

A post shared by Panagiotis (@panaoto) on

Θα δεις την Κέα με άλλο μάτι, θα ευχαριστηθείς το τριήμερο και θα γυρίσεις γεμάτος ενέργεια!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *