Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά.. η κυρία με τις καρτ ποστάλ

5.371 κοινοποιήσεις μέτρησα.. για μια ανάρτηση που συγκίνησε πολλούς ανθρώπους. Μια όμορφη νύφη κακοποιημένη, και μια αντίδραση σε ένα συμβάν που συγκλόνισε το πανελλήνιο… στη βίαιη ενέργεια ενός άντρα κατά της γυναίκας του.. σε μια συναυλία στο Καλλιμάρμαρο..

Ο σύζυγος ενώ διαπληκτίζονταν έντονα με έναν άλλον πολίτη, έσπρωξε και χαστούκισε με δύναμη τη γυναίκα του η οποία προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Μια γυναίκα που καθόταν σε διπλανή θέση, βιντεοσκόπησε το συμβάν με το κινητό της τηλέφωνο και το βίντεο έκανε το γύρω του διαδικτύου…. δεχόμενο καθολικής αποδοκιμασίας.

Με αφορμή το παραπάνω.. μια δυναμική γυναίκα έστειλε μέσω διαδικτύου το δικό της μήνυμα στις γυναίκες που αντιμετωπίζουν παρόμοιες ανήθικες και παραβατικές συμπεριφορές. Η Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά, η κυρία με τις καρτ ποστάλ, δημιούργησε μια ειδική θα έλεγα κάρτα, ως μήνυμα ή κάλεσμα στις γυναίκες που έχουν ανάγκη από ένα «σπρώξιμο» για να καταγγείλουν το δικό τους προσωπικό δράμα.

222

…ας δούμε και το κείμενο που συνοδεύει το αποστομωτικό πορτρέτο:

Δεν “θα αλλάξει”.
Οσα λουλούδια και αν φέρει. Οσα λόγια απολογητικά και αν ξεστομίσει. Και δεν θα είναι εύκολο “να σηκωθείς και να φύγεις”. Δεν θα έχεις την δύναμη. Και εκείνες που σε χλευάζουν για το πόσο “θύμα” είσαι, προφανώς και δεν έχουν μπεί ποτέ στα “δικά σου παπούτσια”. Προφανώς δεν ξέρουν τι σημαίνει να σου αφαιρούν αργά-αργά και το τελευταίο ίχνος αυτο-πεποίθησης και αυτο-σεβασμού.
Δεν είναι κάτι που γίνεται αμέσως. Θέλει χρόνια. Και γίνεται πολύ “γλυκά”. Ξαφνικά δεν θα έχεις “άποψη” αλλά και αν έχεις δεν θα έχει σημασία καθώς είναι σίγουρο πως “θα την πετάξεις πάλι την κοτσάνα σου”. Δεν θα έχεις στήριξη στα δύσκολα, γιατί “τόσες άλλες τα καταφέρνουν μια χαρά, μόνο εσύ είσαι γκρινιάρα και υστερική”. Δεν θα μπορείς να ελέγχεις την ζωή σου, ούτε θα έχεις πολλές επιλογές. Θα είσαι σύντομα μια απο αυτές που αποκαλώ “συν-οδηγος”‘. Θα κάτσεις δίπλα του, εκείνος θα οδηγάει εξαιρετικά επικίνδυνα, αλλά εσύ δεν θα αντιδράσεις. Ποτέ. Ακόμα και αν στις πίσω θέσεις κάθονται αμέριμνα τα παιδιά σας. Δεν θα αντιδράς, θα συ-γκαλύπτεις συμπεριφορές που συχνά θα τις δικαιολογείς λόγω κούρασης/κρίσης/ηλικίας/ανασφάλειας για το αύριο.
Και κάπως έτσι, αρχίζουν όλα. Από τα “μικρά και αθώα” που δείχνουν το πραγματικό “ποιόν” του ποιόν αγαπάς.
Μπορεί να το πιστεύει πως σε λατρεύει. Αλλά είναι λατρεία που μόνο κακό σου κάνει.
Μπορεί να μην φτάσει ποτέ στα άκρα.
Μπορεί ποτέ να μην σηκώσει χέρι αλλά εσύ θα νιώθεις την λεκτική βία σε όλες της τις μορφές.
Κάθε μέρα θα “μικραίνεις” μέχρι να “εξαφανιστείς” από εσένα.
Θα το δεχτείς?
(15900 / 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS)

 

…και λίγα λόγια για την κυρία με τις καρτ ποστάλ:

333

Columnist στο περιοδικό Adorn, υπεύθυνη πωλήσεων στην γνωστή εταιρεία μαγιό MED και κυρίως ιδιοκτήτρια του σάιτ  living-postcards.com η Ιλιάδα-Ευαγγελία Κοθρά αποδεικνύει πως η οικονομική κρίση γεννά ευκαιρίες και αναδεικνύει εκείνους που έχουν όραμα και αποφασιστικότητα.

Το σάιτ της, το LivingPostcards είναι κάτι παραπάνω από ένα ηλεκτρονικό portal. Είναι μια πλατφόρμα που αναδεικνύει την χώρα μας, τα αγαθά της, τις παραδόσεις της και τα ιδιαίτερα χαρίσματα των ανθρώπων που με μεράκι εργάζονται και προκόβουν. «Ήταν μια δική μου, βαθύτερη ανάγκη να αποδείξω στο εξωτερικό, αλλά και στους συμπολίτες μου, ότι η Ελλάδα είναι μια ‘ολοζώντανη’ χώρα. Ακόμα. Παρά την οικονομική και κοινωνική κρίση που έφερε την θλίψη στα περισσότερα πρόσωπα γύρω μου, έβλεπα πώς όλο αυτό, ίσως μπορούσε έχει και μια ‘άλλη πλευρά’. Εκείνη της δημιουργικότητας και της βαθιάς επιθυμίας για διάκριση και εξέλιξη» ανέφερε η Ιλίαδα-Ευαγγελία Κοθρά σε μια συνέντευξή της.

444

555

Η δυναμική αυτή γυναίκα προωθεί εν τέλει το νέο πρόσωπο της Ελλάδας από διάφορους τομείς (προορισμοί, φαγητό, designers, μόδα, μουσική)… Όποιος επομένως ενδιαφέρεται για λάδι, σαπούνι, κόσμημα ή τέχνη… μπορεί να ανατρέξει στο σάιτ, να περιηγηθεί, να ταξιδέψει πάνω σε όμορφες καρτ ποστάλ… χωρίς ωστόσο αυτό να περιορίζεται γεωγραφικά η τοπικά. Δεν παρουσιάζεται  ένας γενικός «χάρτης», ούτε κάτι που να θύμιζε τουριστικό οδηγό αλλά μια on line ματιά πάνω στην δημιουργικότητα και την αλλαγή που η οικονομική κρίση έχει «επιβάλει» στη χώρα.

Γυναίκες σαν την Ιλίαδα-Ευαγγελία Κοθρά έχουν και μελλοντικά να εμπνευστούν… αλλά και να δημιουργήσουν πολλά επωφελή σχέδια… ιδέες που θα προκρίνουν το καλό έναντι του μίζερου, του σάπιου και του δήθεν.

Επιμέλεια: Νικόλας

You May Also Like