Η Ιρανή αναρριχήτρια Elnaz Rekabi έπιασε κορυφή στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και στο θάρρος!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η Ιρανή αναρριχήτρια Elnaz Rekabi.. είναι η γυναίκα που αψήφησε το καθεστώς του Ιράν.. παίρνοντας μέρος σε ένα διεθνές τουρνουά στη Σεούλ χωρίς χιτζάμπ! Η γυναίκα σήμερα αγνοείται. Κύκλοι από το περιβάλλον της.. δήλωσαν ότι δεν μπόρεσαν να έρθουν σε επαφή μαζί της από την Κυριακή.

Για την ιστορία.. η Ιρανή αθλήτρια.. 33 χρονών σήμερα.. έχει βραβευτεί τρεις φορές.. με ένα αργυρό και δύο χάλκινα μετάλλια.. στο Ασιατικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε τη χρονιά αυτή στη Σεούλ.. στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το διεθνείς ανταποκριτές.. φαίνεται ότι με το τέλος του αγώνα της.. κατασχέθηκαν από την Ιρανική ομοσπονδία.. το διαβατήριο και το κινητό τηλέφωνό της. Το ξενοδοχείο.. στο οποίο διέμενε η ομάδα του Ιράν στην Νότια Κορέα κατά τη διάρκεια του ασιατικού πρωταθλήματος.. φέρεται να έχει επιβεβαιώσει ότι η ομάδα έχει αναχωρήσει από τη Δευτέρα.

Η ομάδα αναμένεται να επιστρέψει στη χώρα την Τετάρτη19/10.. ωστόσο υπάρχει μεγάλη ανησυχία για την ασφάλεια της αθλήτριας.. καθώς επισήμως το Ιράν δεν έχει εγγυηθεί γι αυτήν. Φημολογείται δε ότι η μεταφορά της θα είναι μυστική και επίσης ότι μπορεί να συλληφθεί μόλις φτάσει στη χώρα..

Κατηγορείται και κινδυνεύει να συλληφθεί γιατί αψήφησε τον κανόνα που θέλει τις γυναίκες αθλήτριες να φορούν χιτζάμπ.

Την αθλήτρια δεν μπορεί να τη βρει κανείς από την οικογένεια και γενικά γνωστός της.. Μάλιστα.. η πρεσβεία του Ιράν στη Σεούλ αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες περί εξαφάνισής της και τόνισε ότι η Rekabi αποχώρησε από τη Σεούλ στο Ιράν.. νωρίς το πρωί της Τρίτης 18/10.. μαζί με τα μέλη της υπόλοιπης ομάδας. Τέλος.. το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν η Ιρανή αθλήτρια βρίσκεται ακόμη στην Νότια Κορέα.. λόγω νόμων και κανονισμών των αγώνων περί της ιδιωτικότητας..

Πρέπει να θυμηθούμε ότι η απόφαση της Rekabi να μην φορέσει χιτζάμπ όσο αγωνιζόταν στην Νότια Κορέα.. ήρθε εν μέσω συνεχιζόμενων διαδηλώσεων στη χώρα της για τη δολοφονία της 22χρονης Mahsa Amini.. ο οποίος προκάλεσε την οργή των Ιρανών πολιτών.. με εκατοντάδες να έχουν συλληφθεί.. με μηνύματα από το Ιράν να αναφέρουν για βασανιστήρια.. για απειλές.. για πλιάτσικο περιουσιών και για εκδίκηση του κράτους σε όσους διαδηλώνουν..

Είναι τελικά τόσο δύσκολο να χωνέψουμε οι νορμάλ άνθρωποι.. οι πολιτισμένοι άνθρωποι.. οι περήφανες γυναίκες.. ότι το να βγάλει μια γυναίκα τη μαντήλα της και να δείξει τα μαλλιά της.. το να θέλει να είναι όμορφη.. θα την οδηγήσει στα βασανιστήρια και ενδεχομένως και στο θάνατο.. Δεν μπορούμε να το χωνέψουμε αυτό.. Δεν χωνεύεται αυτό..

 

Πληροφορίες από BBC, CNN, EURONEWS, MEGA TV

Φωτογραφίες: Δημόσιες από το Facebook

You May Also Like