Ίσως πιο βαθιά κοπείς..

Είναι Χριστούγεννα και η μοναξιά δεν φοριέται στις γιορτές.. Είναι Χριστούγεννα και θέλεις να περπατήσεις στα στολισμένα σοκάκια της Χαλκίδας, στην αγορά, στην παραλία, αλλά και να αποδράσεις προς τη χιονισμένη Στενή με τον καλό ή την καλή σου.. Υπάρχει ωστόσο ένα μικρό προβληματάκι.. Φίλος ή φίλη δεν υπάρχει… μας τελείωσε προτού να πιάσουν τα κρύα των γιορτών.

Οπότε σκέφτεσαι ότι φέτος δεν έχει αγκαλίτσες και φιλάκια… και σε παίρνει από κάτω. Ιδίως αν τα προηγούμενα Χριστούγεννα σε βρήκαν με ερωτική διάθεση – ξέρεις εσύ – βόλτα να βρείτε μαζί δώρα για τους συγγενείς ή στολίδια για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε το φετινό ξενέρωμα δεν ξεπερνιέται εύκολα.

m3

Κοντολογίς, και επειδή δεν διαφέρεις από τον κοινό άνθρωπο, σε τρώει να προβείς σε μέγιστο ατόπημα.. σκέφτεσαι να σηκώσεις το τηλέφωνο και να καλέσεις την προηγούμενη σχέση σου.. Τι να κάνει άραγε μετά το χωρισμό μας, σιγομουρμουρίζεις..

Θα κάνεις τελικά το λάθος και θα ξεκινήσεις να ψάχνεις το όνομά του στις επαφές σου.. δεν θα περάσει από το μυαλό σου η απάντηση «έχω προχωρήσει τη ζωή μου, καλές γιορτές».. εξάλλου επιθυμείς διακαώς μια συντροφιά για τις γιορτές. Άραγε πως θα αντιμετωπίσεις μια τέτοια απάντηση; Πως θα διαχειριστείς άλλη μια μαχαιριά στη μοναξιά σου..

Τα παλιά μαχαίρια αφήνουν πιο βαθιές πληγές… Ίσως πιο βαθιά κοπείς αν στηρίξεις σε μια επανασύνδεση την αντιμετώπιση της μοναξιάς σου στις γιορτές.. Κολλάς στο παρελθόν όταν αυτές τις μέρες οι πιθανότητες να δημιουργήσεις ένα νέο ερωτικό σκηνικό είναι μεγαλύτερες από αυτές που σου προσφέρει η καθημερινότητα..

m2

Άνοιξε την καρδιά σου σ’ αυτό που έρχεται και μην ξανανοίγεις τις πληγές του παρελθόντος.. Δώσε χώρο σε φίλους και σε νέες γνωριμίες.. Γίνε στολίδι μάτια μου και στόλισε τον κόσμο.. Ο νέος χρόνος θα σε βρει στα καλύτερά σου..

Νικόλας

 

You May Also Like