Και τα μαλλιά σου γερνάνε… Τι μπορείς να κάνεις;

Η αλήθεια είναι πως μετά τα 30 και τα μαλλιά σου γερνάνε με την έννοια ότι γίνονται πιο λεπτά και φυσικά κάνουν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους και μερικές γκρι-λευκές τρίχες.  Παράλληλα, τα μαλλιά πέφτουν και για όλα φταίει η γενετική αλλά και η ορμονική κατάσταση.

Τι μπορείς να κάνεις για να το σταματήσεις; Η αλήθεια είναι πως δεν γίνεται να τα βάλεις με τον χρόνο και να το σταματήσεις αλλά μπορείς να επιβραδύνεις τη διαδικασία… Μπορείς να κάνεις τα μαλλιά σου να φαίνονται πιο υγιή και λαμπερά ακόμη και με τα χρόνια.

Αρκεί να δώσεις προσοχή στον τρόπο ζωής σου και κυρίως στη διατροφή σου. Είναι σημαντικό να καταναλώνεις τρόφιμα υψηλά σε πρωτεΐνες, χαμηλά σε λιπαρά και υδατάνθρακες ενώ έχεις ανάγκη και από βιταμίνες. Και όλα αυτά σε καθημερινή βάση.

mallia

Καθώς τα μαλλιά σου γίνονται πιο λεπτά κι αδύναμα, δεν μπορούν να σηκώσουν το ίδιο τους το βάρος και σπάνε ή πέφτουν. Η πρωτεΐνη ενισχύει τα μαλλιά σου και πραγματικά μπορεί να κάνει θαύματα.

Τι άλλο μπορείς να κάνεις;

Το σωστό κούρεμα

Είναι σημαντικό τα μαλλιά να έχουν το κατάλληλο μήκος για τις αναλογίες σου και τον τρόπο ζωής σου. Και ένα καλό κούρεμα μπορεί να σε κάνει να δείχνεις και νεότερη. Και αντίστροφα, ένα κακό look, μπορεί να σε κάνει να δείχνεις μεγαλύτερη.

Απόφυγε την αντίθεση στο χρώμα
Το χρώμα των μαλλιών επίσης, μπορεί να “παίξει” με την ηλικία και να σε κάνει να δείχνεις μικρότερη ή μεγαλύτερη. Καθώς μεγαλώνουμε, αλλάζει το χρώμα του δέρματός μας και το χρώμα των μαλλιών μας. Απόφυγε τις μεγάλες αντιθέσεις στο χρώμα!

kurema

Για την υγεία των μαλλιών σου…
Για την υγεία των μαλλιών σου και για να αναπληρώσεις τη λάμψη, ψάξε για σαμπουάν με dimethicone και cetyl alcohol. Με αυτά τα δύο τα μαλλιά θα είναι πιο λαμπερά και κατάλληλα ενυδατωμένα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απόφυγε τα σαμπουάν που έχουν στη σύνθεσή τους χλωριούχο νάτριο (αναγράφεται στην συσκευασία ως SLS). Τα τελευταία χρησιμοποιούνται προκειμένου να ενισχύσουν την πυκνότητα των σαμπουάν, όμως η συστηματική τους χρήση έχει σαν αποτέλεσμα να αφυδατώνει την τρίχα.

You May Also Like