Καήκατε από τον ήλιο; Οι πιο φυσικοί τρόποι για να αντιμετωπίσετε το ηλιακό έγκαυμα

Γράφει η Ευθαλία Χρήστου.

Όσο και αν θέλουμε να το αποφύγουμε, ακόμα και αν δείχνουμε την προσοχή που πρέπει, το κάψιμο από τον ήλιο θα συμβεί έστω και μια φορά κατά τη διάρκεια; του καλοκαιριού. Δεν χρειάζεται όμως πανικός γιατί μπορείτε να το αντιμετωπίσετε και μάλιστα με πολύ φυσικούς τρόπους. Αρκούν μόνο μερικά υλικά που σίγουρα έχετε στο σπίτι σας.

Πείτε «ναι» στην αλόη

Είναι το πιο γνωστό συστατικό σε κρέμες ενυδάτωσης για το πρόσωπο και το σώμα. Η αλόη, όμως, σε φυσική μορφή είναι το τέλειο φάρμακο για να αντιμετωπίσετε τα εγκαύματα από τον ήλιο και ταυτόχρονα, να προσφέρετε αυτό το αίσθημα της δροσιάς στην επιδερμίδα, που τόσο χρειάζεται. Η ανακούφιση που δίνει το θαυματουργό gel αλόης οφείλεται στο γεγονός ότι δρα στο επιθηλιακό επίπεδο του δέρματος. Με αυτόν τον τρόπο, το καταπραΰνει ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιεί την ανάπλασή του.

Δημιουργήστε κομπρέσες με πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό απέναντι στα ηλιακά εγκαύματα. Εκτός από την αποτοξινωτική και λιποδιαλυτική του δράση, το πράσινο τσάι μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από ένα επίπονο ηλιακό έγκαυμα. Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο ήλιος σας ξεγέλασε, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας κομπρέσες με ένα καθαρό, βαμβακερό πανί, τις οποίες θα εμποτίσετε μέσα σε πράσινο τσάι. Θα τις τοποθετήσετε στις επίμαχες περιοχές για 5-10 λεπτά και θα δείτε τεράστια διαφορά.

Εφαρμόστε βρώμη στο σώμα σας

Η βρώμη είναι ιδανική για το δέρμα που έχει «καεί» από τον ήλιο, καθώς απαλύνει και αναδομεί τις φθορές του. Παράλληλα, προσφέρει ενυδάτωση. Επομένως, την επόμενη φορά που θα αγοράσετε βρώμη, φροντίστε να κρατήσετε στην άκρη μία ποσότητα, ώστε να την χρησιμοποιείτε για τυχόν ανεπιθύμητα εγκαύματα. Για να δημιουργήσετε το μείγμα που θα πρέπει να απλώσετε στην επιδερμίδα σας, ανακατέψτε νιφάδες βρώμης με αρκετό νερό μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα. Έπειτα, κάντε απαλό μασάζ με την πάστα σε όλη την επίμαχη περιοχή και αφήστε τη να δράσει για μερικά λεπτά. Στη συνέχεια, την ξεπλένετε με άφθονο νερό και μπορείτε να απλώσετε σε εκείνο το σημείο την ενυδατική σας για full ενυδάτωση.

You May Also Like