Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Οι κουραμπιέδες έχουν την τιμητική τους όπως και να το κάνουμε! Λατρεμένο γλυκό μικρών και μεγάλων. Έβγαλα λοιπόν και εγώ το τετράδιο της γιαγιάς, που σίγουρα όλες έχουμε σπίτι, και ξεκίνησα να πλάθω.
Τι θα χρειαστώ;
Υλικά:
-
2 κούπες ελαιόλαδο
-
1 κούπα άχνη
-
1/2 κούπα ούζο
-
1/2 λεμόνι το χυμό
-
1 κουταλάκι σόδα
-
6 κούπες αλεύρι
-
2 κουταλάκια μπέικιν
-
2 βανίλιες
-
1 κούπα αμύγδαλα ψημένα και χοντροκομμένα
-
Για το τελείωμα:
- 3 κούπες άχνη
-
3 κουταλιές κορν φλάουρ
-
3 βανίλιες
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε με την σειρά όλα τα υλικά σε μια λεκάνη και ζυμώνουμε αργά. Μόλις η ζύμη μας είναι αρκετά σφιχτή και σταθερή, πλάθουμε και βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς, για περίπου μια ώρα.
Βγάζεις τους ψημένους σου κουραμπιέδες και μετά από λίγη ώρα πασπαλίζεις με άχνη!
Μην την λυπηθείς, βάλε αρκετή!