Κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τι είναι πάλι αυτό;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Είναι κυβέρνηση ειδικού σκοπού ή φράση ειδικού σκοπού; Θα μου πεις φίλη.. γιατί ασχολούμαι! Αυτοί θα μας τρελάνουν.. κι εκεί που πάμε να αποφασίσουμε για το που θα ρίξουμε την ψήφο.. κάτι άλλο ακόμα λέγεται.. και χάος πάλι επικρατεί στο μυαλό μας! Αυτό έγινε.. και με μια επίμαχη φράση που βγήκε από το στόμα του προέδρου της Αξιωματικής αντιπολίτευσης.. Μίλησε για κυβέρνηση ειδικού σκοπού! Θα αναρωτιέσαι τώρα.. τι είναι αυτό! Άκομψο μπάσιμο για τον δεύτερο γύρο.. αυτό θεωρώ ότι έκανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας για κυβέρνηση ειδικού σκοπού από τους ηττημένους του πρώτου γύρου.

Άκομψο γιατί καταγράφεται ως μια δήλωση – παραδοχή ήττας στον πρώτο γύρο. Πιστεύετε αλήθεια ότι του ξέφυγε του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ; Εγώ πάλι πιστεύω ότι ειπώθηκε εσκεμμένα..

Ακόμα και πρώτος να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο.. έστω και με μια ψήφο.. σκέψη αισιόδοξη και για τους αισιόδοξους του κόμματος.. δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν θα βγαίνουν τα κουκιά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ για κυβέρνηση απλής αναλογικής.

Πιστεύει κανείς ότι θα συμπράξει κάποιος άλλος για κυβέρνηση; Ακόμα και αν ο Βαρουφάκης μπει στην εξίσωση.. τότε το ΠΑΣΟΚ θα αντιδράσει.. μα κι αν δεν αντιδράσει προκειμένου να υπάρξει κυβέρνηση.. αυτή η κυβέρνηση δεν θα έχει σταθερότητα. Ισχνή πλειοψηφία έως 155 εδρών με τρία κόμματα που δεν είναι και φιλαράκια!

Άρα.. με βάση την ακραία πόλωση που υφίσταται στην προεκλογική περίοδο.. πάμε καρφί για δεύτερο γύρο. Στον δεύτερο γύρο.. από πού θα πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Φυσικά.. θα πάρει από τα αριστερά του. Θα πάρει από τον Βαρουφάκη.. από την Κωνσταντοπούλου.. και ίσως από τους αναποφάσιστους και την αποχή του πρώτου γύρου. Πιθανόν θα πάρει και από το ΠΑΣΟΚ.. μιας και οι ψηφοφόροι θα πολωθούν προς την εκλογή κυβέρνησης.

Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μιλήσει για κυβέρνηση ειδικού σκοπού του προσδίδει έναν δυναμισμό και έναν χαρακτήρα επαναστατικό.. στοιχεία που επιλέγουν οι ψηφοφόροι της άκρας αριστεράς. Παρά ταύτα.. εντός του ΣΥΡΙΖΑ.. αλλά και στο ΠΑΣΟΚ.. κατοικοεδρεύουν και ψηφοφόροι που θέλουν σταθερότητα και όχι εκδίκηση ή κομματική βεντέτα!

Άραγε θα του βγει αυτήν η τακτική του Αλέξη Τσίπρα ή οι ψηφοφόροι θα του γυρίσουν πάλι την πλάτη; Είδομεν..

You May Also Like