Mac n’ Cheese: το πιο διάσημο αμερικάνικο πιάτο

Το mac n’ cheese ή αλλιώς Macaroni and cheese είναι ένα πιάτο ευρέως διαδεδομένο στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στον Καναδά και την Αγγλία! Πρόκειται για ένα εύκολο και γρήγορο γεύμα, για αυτό άλλωστε το προτιμούν στις χώρες αυτές!  Κατά βάση πρόκειται για μακαρόνια με λιωμένο τυρί, συνήθως τσένταρ, ωστόσο η συνταγή έχει εμφανιστεί κατά καιρούς με διάφορες παραλλαγές! Εμείς βρήκαμε την πιο νόστιμη!

 

   Yλικά

  • 250 γρ. κοφτό μακαρονάκι
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. εστραγκόν
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 600 γρ. γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 350 γρ. τσένταρ
  • 4-5 φέτες ψωμί για τοστ
  • 1/2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 30 γρ. τσένταρ, για πασπάλισμα
  • 30 γρ. παρμεζάνα, για πασπάλισμα
  • 10 φύλλα φασκόμηλου, φρέσκο

       Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, προσθέτουμε το κοφτό μακαρονάκι, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τα αφήνουμε να βράσουν 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Όταν είναι έτοιμα, σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά της αρεσκείας μας, 5-6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο και το εστραγκόν.
  • Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, τη μουστάρδα και ανακατεύουμε με σύρμα για 1-2 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
  • Σιγά σιγά προσθέτουμε το γάλα σε θερμοκρασία δωματίου στο μείγμα με το αλεύρι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα για να μην κάνει το αλεύρι γρομπαλάκια.
  • Μόλις το βούτυρο και το αλεύρι απορροφήσουν το γάλα, ρίχνουμε την επόμενη δόση. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει το γάλα. Θα βάλουμε 6-8 δόσεις.
  • Αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να βγάλει τις πρώτες μπουρμπουλήθρες.
  • Όταν η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοφτό μακαρονάκι, αφαιρούμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε το τυρί τσένταρ σε 5 δόσεις. Βάζουμε την πρώτη δόση.
  • Aνακατεύουμε καλά για να λιώσει το τυρί (να μαστιχώσει το τυρί) και προσθέτουμε την επόμενη.
  • Ελέγχουμε τα καρυκεύματα, προσθέτουμε πιπέρι και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε σε ένα πυρέξ 20×30 εκ. το κοφτό μακαρονάκι.
  • Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε τις φέτες ψωμί του τοστ, 4-5 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το τυρί τσένταρ, την παρμεζάνα και χτυπάμε μέχρι να τριφτούν τελείως.
  • Σκορπάμε πάνω από τα μακαρόνια και ψήνουμε στον φούρνο, για 5-10 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με φρέσκο πιπέρι και τα μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Το πιάτο σου θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από μία ωρίτσα! Μην ξεχνάς να ρίχνεις λίγο λίγο το τυρί ώστε να προλαβαίνει να λιώνει!!

Καλή όρεξη!

(πηγή:akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *