Μάθε 10 λόγους και υιοθέτησε σήμερα ένα αδέσποτο σκυλάκι από τον δήμο Χαλκιδέων!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Υιοθετήστε σήμερα ένα κουκλί της φωτογραφίας.. έναν αδέσποτο σκυλάκο! Γιατί; Καταρχάς σας το λέω εγώ.. εγώ που έχω μαζέψει ένα αδεσποτάκι από το δρόμο και μόνο θετικά έχω να σας γράψω! Ένα αδέσποτο σκυλάκι είναι ευλογία κορίτσια.. Θα είναι.. και σας το υπογράφω.. το πιο πιστό πλάσμα για εσάς!

Πάμε όμως να δούμε την είδηση.. αλλά και 10 λόγους που θα σας οδηγήσουν στο να υιοθετήσετε ένα σκυλάκι από αυτά που βλέπετε.. που βρίσκονται σε δομή του δήμου Χαλκιδέων. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα ζουζούνια αυτά εδώ.

Όλα τα ζώα είναι στειρωμένα.. εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα. Βρίσκονται στο δημοτικό κυνοκομείο Χαλκίδας και δίνονται προς υιοθεσία. Όποιος ενδιαφέρεται να υιοθετήσει κάποιο ζωάκι, θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με την αρμόδια υπηρεσία του δήμου.. στα 2221025301 και 2221078995.. προκειμένου (μετά από συνεννόηση για την ημέρα και ώρα) να μεταβεί στο δημοτικό καταφύγιο και να δει τα ζώα από κοντά.

Όποια λοιπόν το πάρει απόφαση.. να τι θα κερδίσει!

Κάνουν καλό στην υγεία: Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο πως τα ζώα μειώνουν τις αλλεργίες και την εκδήλωση άσθματος.

Δεν νιώθεις πλέον μόνη: Σου κάνουν συντροφιά.. παρέα και είναι μια ανεξάντλητη πηγή συναισθηματικής υποστήριξης.

Νιώθεις καλύτερα.. σου ανεβάζουν την ψυχολογία: Είναι αλήθεια ότι το να έχεις και να φροντίζεις ένα ζώο σου φτιάχνει τη διάθεση.. σου δίνει ενέργεια και λειτουργεί θετικά στην ψυχολογία σου.

Αθλείσαι περισσότερο: Αν έχεις σκύλο αυτό που σίγουρα θα πρέπει να κάνεις συχνά είναι να τον πας βόλτα. Παράλληλα είναι και ένας τρόπος να αθλείσαι σε καθημερινή βάση περπατώντας παρέα με το αγαπημένο μικρό σου φίλο.

Σου προσφέρουν χαρά: Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδιο τείνουν να είναι πιο χαρούμενοι και ευτυχισμένοι χωρίς να συντρέχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος. Αρκούν μόνο λίγα λεπτά μαζί τους για να ξεχάσεις τα προβλήματα που σε απασχολούν και να… ξεκινήσεις το παιχνίδι!

Γίνεσαι πιο υπεύθυνη: Είναι γεγονός πως ένα ζωάκι στο σπίτι δεν είναι μόνο χαρά αλλά έχει και διάφορες ανάγκες. Έτσι λοιπόν.. αν όντως αγαπάς τα ζώα.. γίνεσαι αυτομάτως υπεύθυνη. Επιπλέον.. γίνεσαι πιο ήρεμη και υπομονετική.

Νιώθεις ασφάλεια: Είτε βρίσκεσαι μέσα στο σπίτι είτε εκτός αυτού.. είναι αλήθεια ότι νιώθεις ασφάλεια όταν το έχεις δίπλα σου.

Γίνεσαι πιο κοινωνική: Βόλτες.. επισκέψεις στον κτηνίατρο και πολλά άλλα είναι λόγοι για να έρθεις με επαφή με άτομα που αγαπούν τα ζώα εξίσου με εσένα.

Έχεις κάποιον να σε υποδέχεται στο σπίτι: Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που όταν γυρίζουν σπίτι έχουν την ανάγκη να τους υποδεχτεί.. να τους κάνει χαρούλες και να τους φτιάξει με μιας την ημέρα τους.. όσο δύσκολη και αν ήταν μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Σώζεις ένα αδέσποτο: Είτε είναι σε κλουβί είτε είναι στο δρόμο.. η ζωή του κάθε αδέσποτου είναι δύσκολη και σκληρή. Με την υιοθεσία αλλάζεις μια ζωή!

 

You May Also Like