Χρόνια ψάχνω απάντηση στην ερώτηση κουραμπιέδες ή μελομακάρονα;
Σε μια τέτοια ερώτηση μάλλον θέλω και τα δύο και δεν ξέρω με ποιο να ξεκινήσω. Eίμαι ο κλασσικός επισκέπτης σε σπίτια που θα δοκιμάσω και τα δύο.
Αυτό που με ενθουσίαζε πάντα είναι ότι κουραμπιέδες έβρισκα και σε άλλες εποχές εκτός Χριστουγέννων.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ πως ένα καλοκαίρι έψαχνα απεγνωσμένα να φάω κουραμπιέ και τελικά βρήκα σε ένα μαγαζί με τουριστικά είδη! Το λες και απόγνωση!
Το γεγονός πως μελομακάρονα δεν βρίσκω άλλες εποχές μου ασκεί μια γοητεία.
Όσο περνά ο χρόνος έχω κάπως κατασταλάξει στο ότι μάλλον τα μελομακάρονα (ιδίως της μαμάς μου) είναι η μεγάλη μου αδυναμία, αφού έχω περιορισμένο χρόνο να τους φάω. Περνούν τα Χριστούγεννα και τέλος!
Και δεν έχω βρει ακόμα μελομακάρονο σε μαγαζί με τουριστικά είδη, να έχω και εναλλακτικές!
Σημαντικό επίσης είναι ότι ο κουραμπιές είναι ακόμα πιο παχυντικός, οπότε είναι αποτρεπτικός κάποιες φορές.
Βέβαια δεν έχω άποψη για το πως φτιάχνεται ούτε το ένα ούτε το άλλο γλυκό, πράγμα που ίσως βοηθούσε σε αυτό το ξεμπέρδεμα.
Η απόφαση μου λοιπόν είναι πως και τα δύο είναι τα εκπληκτικότερα γλυκά που υπάρχουν, ίσως με μια αδυναμία μου στα μελομακάρονα!
Κάτια Καραχάλιου