Mexican food: Τάκος με κιμά!

     Επειδή μας αρέσουν οι διαφορετικές γεύσεις και κουζίνες ανά τον κόσμο σου έχουμε μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή κατευθείαν από το Μεξικό! Είτε θες να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό, δροσερό και καυτερό ταυτόχρονα. Είτε θες ένα γρήγορο γεύμα που θα σε χορτάσει, αυτή η συνταγή για τάκος είναι η ιδανική για σένα.


Υλικά

  • 8 τορτίγιες, μικρές
  • 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 κ.σ. δεντρολίβανο
  • 1 πιπεριά τσίλι
  • 300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 50 γρ. κρασί κόκκινο
  • 200 γρ. ντομάτες, τριμμένες
  • 50 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/2 ματσάκι κόλιανδρο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

      Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
  • Παίρνουμε μια βάση για muffin με 12 θέσεις και τη γυρίζουμε ανάποδα.
  • Διπλώνουμε τις τορτίγιες και τις βάζουμε ανάμεσα από τις ανάποδες κοιλότητες της φόρμας.
  • Ψήνουμε για 3-5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα βάζουμε στο τηγάνι. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και σοτάρουμε.
  • Βάζουμε την πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη, τον κιμά και σοτάρουμε καλά μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς.
  • Βάζουμε τον πελτέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να ψηθεί και να εξατμιστεί η υγρασία της σάλτσας.
  • Προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Γεμίζουμε την κάθε τορτίγια με τη γέμιση, βάζουμε από 1 κ.γ. γιαούρτι, κόλιανδρο και φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.

 

(πηγή: akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *