Μικρά μυστικά για να μην ζαλιστείς στο πλοίο!

Κάποιοι  απολαμβάνουν πολύ το ταξίδι με το πλοίο ακόμα και όταν η θάλασσα έχει φουρτούνα και δεν είναι πολύ ήρεμο. Άλλοι πάλι ακόμα και με απόλυτη νηνεμία ζαλίζονται πολύ και το ταξίδι τους γίνεται ένα μαρτύριο.

1111

Ποιες είναι οι φυσικές λύσεις για να πάψεις να νιώθεις έτσι και να το απολαύσεις; Θα σου δώσουμε κάποια tips που μας έμαθαν όταν ήμασταν μικροί και δεν ζαλιστήκαμε ποτέ και σε κανένα ταξίδι!

Ψωμί με λεμόνι! Μπορεί πραγματικά να μην σου ακούγεται δελεαστικό, αλλά μία φέτα ψωμί με μία κουταλιά λεμόνι μπορεί να σου διώξει την ναυτία μια για πάντα. Να το φας μισή με μία ώρα πριν.

Σταμάτα να συζητάς για αυτό και να το σκέφτεσαι όταν ταξιδεύεις. Η σκέψη σου κάνει χειρότερη τη ζάλη και δεν μπορείς να ηρεμήσεις.

222

Μην διαβάζεις μέσα στο πλοίο. Δεν βοηθά να διαβάζουμε ενώ είμαστε σε κίνηση.

Κράτα το βλέμμα σου στον ορίζοντα. Εντάξει όχι όλες τις ώρες γιατί θα ανησυχήσουν και οι γύρω σου, αλλά κάντο ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Προτίμησε να ταξιδεύεις μέρα, να σε χτυπάει αέρας και να κοιτάς τον ουρανό. Θα σε βοηθήσει.

Μην φας μέσα στο πλοίο. Και καλό θα ήταν να έχεις φάει δύο ώρες πριν ταξιδέψεις.

Προσπάθησε να κοιμηθείς. Δεν πειράζει να κοιμηθείς λιγάκι ενώ ταξιδεύεις. Ίσα ίσα θα είναι και πολύ ξεκούραστο το ταξίδι.

333

Μην ξαπλώνεις μέσα στο πλοίο. Δεν θα σε βοηθήσει.

Πάρε ανάσες. Κάθε φορά που αγχώνεσαι ότι θα ζαλιστείς ανάπνευσε βαθιά.

Αυτές οι μικρές συμβουλές θα σε βοηθήσουν να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το ταξίδι με καράβι! Άλλωστε έχει μία γοητεία να ταξιδεύεις με πλοίο.

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε και να ξεκινήσουν όμορφα οι διακοπές σου!

Bon voyage !

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *