Μήπως είναι καιρός να κόψεις το κάπνισμα;

Το lockdown είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους και κάτι μου λέει πως ορισμένοι ενδεχομένως ξεκίνησαν το κάπνισμα ξανά.

Το άγχος και η πίεση επιτείνουν την επιθυμία για τσιγάρο και πολλοί είναι εκείνοι που καθημερινά καπνίζουν πακέτα ολόκληρα, νομίζοντας ότι θα τους χαλαρώσουν.

Όμως αν αντιληφθείς το κακό που κάνεις στην υγεία σου, τότε ίσως κρούσεις τον κώδωνα στον εαυτό σου και το μειώσεις ή και κόψεις!

Υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις σταδιακά μέχρι να το κόψεις.

Μπορείς ας πούμε για αρχή να ξεκινήσεις το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποβάλλεις την γεύση του τσιγάρου και να μην το αντέχεις.

Υπάρχουν ειδικά τσιρότα ή τσίχλες με νικοτίνη που θα σε καλύψουν και δεν θα θες να καπνίζεις.

Σκέψου θετικά ή έστω ορθολογικά. Αν βάλεις τη λογική σου και δεις πως το τσιγάρο δεν μπορεί να σε κάνει να νιώσεις καλύτερα, ίσως το κόψεις!

Μην το ρίχνεις στο φαγητό. Όταν κόβεις το κάπνισμα και τρως υπερβολικά, παίρνεις κιλά. Αυτά τα κιλά τα ρίχνεις στο κόψιμο του καπνίσματος και κάπως έτσι το ξαναρχίζεις.

Βρες ασχολίες που θα σε κάνουν να ξεχνιέσαι. Αν δεν σκέφτεσαι το κάπνισμα, δεν θα καπνίζεις!

Το τσιγάρο είναι βλαβερό και δεν μας προσφέρει απολύτως καμία λύση στα θέματα μας! Τώρα που έχουμε χρόνο, ας προσέξουμε τον εαυτό μας όσο ποτέ και ας αποκτήσουμε υγιεινές συνήθειες!

Κάτια Καραχάλιου

You May Also Like