Μήπως φταίει ο λάθος καφές για τα νεύρα σου;

Εσύ που μπορεί να νομίζεις ότι ο freddo που πίνεις είναι ο πιο ελαφρύς καφές.. Αλλά ιδίως εσύ που πίνεις χειμώνα – καλοκαίρι καφέ φίλτρου.. νομίζοντας ότι ο καφές φίλτρου είναι ο πιο ελαφρύς καφές.. μήπως κάτι δεν ξέρεις καλά; Όπως η φίλη Ελένη Φούρλη που μόλις της είπα για το κείμενο που θέλω να ανεβάσω στο elenifourli.com σχετικά με το ποιοι καφέδες έχουν περισσότερη καφεΐνη.. έπεσε από τα σύννεφα.. μη πιστεύοντας.. ότι ο καφές φίλτρου που πίνει όλον τον χρόνο.. και που όταν τον ζητά στην παραλία την κοιτάζουν με μισό μάτι.. είναι ο πιο βαρύς καφές..

Ναι ναι.. ο γαλλικός όπως τον λέμε.. είναι ο πιο βαρύς καφές. Μετά έρχεται ο freddo.. Espresso ή cappuccino. όπως και να τον πιεις.. την καφεΐνη σου θα την πάρεις.. και δεν θα είναι και μικρή η ποσότητα! Μάλιστα.. ο freddo έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη.. ακόμα και από τον φραπέ.. Ο παλιομοδίτικος πια φραπές.. αδικήθηκε για τις ανάγκες μόδας, διαφήμισης και αύξησης των πωλήσεων καφέδων.. και ενώ δεν είναι.. χαρακτηρίζεται από τους περισσότερους ως ο πιο βαρύς καφές..

Η ανάγκη για να τονωθεί η αγορά του καφέ μας έφερε νέες μόδες.. νέους καφέδες.. απολαυστικούς μεν.. αλλά με μεγάλες ποσότητες καφεΐνης.. Φυσικά, η ποσότητα, η ποιότητα του καφέ και η μηχανή καφέ παίζουν μεγάλο ρόλο για το πόσα γραμμάρια καφεΐνης μπαίνουν στον οργανισμό μας. Όσοι ωστόσο έχετε λίγα νεύρα παραπάνω ή δεν σας πιάνει και πολύ εύκολα ο ύπνος.. σκεφτείτε μήπως πίνετε τον λάθος καφέ!

Συνοψίζοντας.. πάρτε μια δόση αλήθειας για το ποιοι καφέδες είναι οι χειρότεροι για τα νεύρα μας.. Τις πληροφορίες άντλησα από πολλά site στο διαδίκτυο.. τα οποία είναι σοβαρά και αξιόπιστα..

Ρόφημα     〉     Καφεΐνη (mg)

Καφές φίλτρου (200ml)    145

Freddo Cappuccino/ Freddo Espresso (200ml)  〉  120

Ελληνικός διπλός (140ml)  〉  115

Στιγμιαίος ζεστός (200ml)  〉  110

Φραπέ (200ml)    106

Cappuccino (150ml)/ Espresso (30ml)    60

 

Φωτογραφίες: Unsplash (Helena Lopes, Sincerely Media and Emma Matthews)

Συντάκτης: Νικόλας

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *