Γράφει η Ελένη Φούρλη.
Τα λατρεύω τα γλυκά και το φωνάζω…
Από τα αγαπημένα μου είναι και το μπανόφι το οποίο είναι το μοναδικό γλυκό που θα με κάνει να απαρνηθώ την αγαπημένη μου σοκολάτα… Η αλήθεια είναι όμως ότι όσες φορές είπα θα το φτιάξω στο σπίτι ..πάντα με σταματούσε η χρονοβόρα προετοιμασία του.. Όχι γιατί είμαι τεμπέλα όπως λέει ο τίτλος του άρθρου.. απλά γιατί πραγματικά ο ελεύθερος μου χρόνος πλέον είναι ελάχιστος..
Έτσι λοιπόν .. αν λατρεύετε και εσείς το μπανόφι και δεν το φτιάχνετε, είτε γιατί δεν έχετε χρόνο, είτε γιατί βαριέστε την μεγάλη του προετοιμασία, δοκιμάστε να φτιάξετε την σημερινή μας συνταγή και δεν θα χάσετε..
Μοναδικό μπανόφι μέσα σε 10 λεπτά..
Υλικά
Για τη βάση: 250 γραμμάρια μπισκότα τύπου digestive, 100 γραμμάρια βούτυρο.
Για την κρέμα: 3 ώριμες μπανάνες, 1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα (400 γραμμαρίων), 1 κουταλιά της σούπας κακάο, 300 ml κρέμα γάλακτος, ξύσμα σοκολάτας.
Εκτέλεση
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή και τη διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα. Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ενώνουμε με το βούτυρο. Βουτυρώνουμε μία φόρμα με αποσπώμενη βάση 24 εκατοστών. Αδειάζουμε τη βάση του μπισκότου. Στρώνουμε καλά το μείγμα πατώντας με ένα κουτάλι. Παγώνουμε τη βάση στο ψυγείο. Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα. Αφού έρθει σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να σκουρύνει ελαφρά και να πάρει το χρώμα που έχει η καραμέλα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και κοσκινίζουμε μέσα το κακάο και 1/2 φλιτζάνι από την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Προσπαθήστε να μη σκουρύνει πολύ το γάλα κατά το βρασμό του, απλά να ξανθύνει.
Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες. Τις στρώνουμε στη βάση μπισκότου και περιχύνουμε με το ζαχαρούχο. Παγώνουμε το Banoffee κι όταν πρόκειται να το σερβίρουμε το γαρνίρουμε με τη χτυπημένη κρέμα και με το ξύσμα σοκολάτας..
Απλά υπέροχο… δοκιμάστε το!!!
Photos by Derick McKinney , Julia Topp, alevision.co on Unsplash