Μπασμπούσα …η σιροπιαστή

Κάτι σα να λέμε σάμαλι στη δική μας γλώσσα, διότι σήμερα θα κάνουμε ένα ταξιδάκι μέχρι την Αίγυπτο και θα φιάξουμε Μπασμπούσα… το υπέροχο σιροπιαστό αιγυπτιακό σάμαλι,  που είναι πιο αφράτο από το δικό μας μιας και περιέχει γιαούρτι και βούτυρο..

111

Υλικά για 6 άτομα

2 κούπες σιμιγδάλι ψιλό

2 και μισό κουταλάκια μπέικιν

2 βανίλιες

200γρ. βούτυρο λιωμένο

2 αυγά

2 κούπες ζάχαρη

1 και μισή κούπα γιαούρτι

30 αμύγδαλα άσπρα

Για το σιρόπι

2 κούπες ζάχαρη

1 και μισή κούπα νερό

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε στην κατσαρόλα τα υλικά για το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Το αφήνουμε να βράσει για 3-4 λεπτά και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Το αφήνουμε να κρυώσει. Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν και τις βανίλιες.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να ασπρίσει. Προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά και μετά το σιμιγδάλι εναλλάξ με το γιαούρτι.

Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί.

222

Από πάνω μοιράζουμε τα αμύγδαλα και ψήνουμε το σάμαλι στους 190 βαθμούς για μισή ώρα. Το βγάζουμε από το φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι..

Καλή επιτυχία!!!

Ελένη ♥♥

You May Also Like