Μπισκότα κολοκύθας με άρωμα φθινοπώρου

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Καθώς έχουν βγει από τα συρτάρια οι συνταγές για ζουμερά κέικ και τραγανά μπισκότα του φθινοπώρου, σήμερα θα δοκιμάσουμε να ψήσουμε μπισκότα κολοκύθας!

Συνδυάζουν τη φυσική γλυκύτητα της κολοκύθας με τα υπέροχα αρώματα των μπαχαρικών και είναι ό, τι πιο ταιριαστό με την αλλαγή του καιρού προς το χειμωνιάτικο!

Επίσης, θα αξιοποιήσουμε και τον σπιτικό πουρέ κολοκύθας που φτιάξαμε την προηγούμενη εβδομάδα:

Σπιτικός πουρές κολοκύθας και τι μπορούμε να τον κάνουμε!

Ακολουθεί μια βασική συνταγή για νόστιμα μπισκότα κολοκύθας ιδανικά για το φθινόπωρο και για να φέρετε λίγο από Halloween στην κουζίνα σας!

Υλικά:

1 φλιτζάνι πουρέ κολοκύθας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο (μαλακό)
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C και στρώστε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.

Προσθέστε στο μίγμα τον πουρέ κολοκύθας στο μείγμα και ανακατέψτε ξανά να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το γαρύφαλλο και το αλάτι. Προσθέστε σταδιακά το μίγμα αυτό στο μίγμα κολοκύθας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Κόψτε με κουπάτ της αρεσκείας σας τα μπισκότα και τοποθετήστε στο ταψί αφήνοντας λίγο χώρο ανάμεσά τους.

Ψήστε για περίπου 8-10 λεπτά ή μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα στις άκρες.

Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν και απολαύστε τα με μια κούπα καφέ ή γάλα!

You May Also Like