Μπορούν να είναι μαζί δυο διαφορετικοί χαρακτήρες;

Κάθε σχέση έχει τις δυσκολίες της. Τις καλές και τις κακές στιγμές. Όπως οι φιλικές έτσι και οι ερωτικές σχέσεις περνούν μέσα από δοκιμασίες που δείχνουν αν τελικά αξίζει να είσαι με τον άλλο ή όχι.

Η βασική ερώτηση βέβαια των περισσότερων γυναικών είναι αν μπορείς να υπάρξεις με έναν άνθρωπο που είστε διαφορετικοί χαρακτήρες!

Η απάντηση δεν μπορεί να είναι ένα απλό «ναι» ή «όχι».

Εξαρτάται από το που μοιάζετε και που διαφέρετε. Αν οι διαφορές σας ήταν θεμελιώδεις, τότε πιθανότατα να μην ήσασταν από την αρχή μαζί.

Άρα υπάρχει μεταξύ σας ένας συνδετικός κρίκος. Μία κοινή γραμμή για να είστε ο ένας με τον άλλο. Στην περίπτωση αυτή λοιπόν σίγουρα μπορεί να υπάρξει σχέση και ας υπάρχουν διαφορές. Άλλωστε δεν είναι ανάγκη να είναι δυο άνθρωποι ίδιοι για να είναι μαζί. Πρέπει να έχουν κάποια βασικά κοινά πιστεύω και θέλω, αλλά σίγουρα δεν είναι αυτό το κλειδί της επιτυχίας της σχέσης.

Επιτυχία σε μία σχέση είναι να μπορεί ο ένας να έρθει κοντά στον άλλο. Να ξεκινήσει να παίρνει ο ένας από τα θετικά του άλλου και να μειώνει τα αρνητικά του. Μόνο τότε μια σχέση μπορεί να είναι ευτυχισμένη και οι άνθρωποι πλήρεις.

Σε αυτήν μάλιστα την περίπτωση η σχέση δένεται ακόμα περισσότερο, παρά τις διαφορές.

Αν λοιπόν ο καθένας μέσα στην σχέση βάλει στην άκρη τον εγωισμό του και δει καθαρά πως οι διαφορές μπορούν να τους ενώσουν και όχι να τους χωρίσουν, τότε σίγουρα η σχέση αυτή θα προχωρήσει και θα υπάρξει μεγαλύτερη κατανόηση και μεγαλύτερη αγάπη.

Το βασικό σε μια σχέση που βλέπεις διαφορές, είναι να μην δεις τον άλλο απέναντί σου αλλά δίπλα σου. Αν λοιπόν οι διαφορές δεν είναι αγεφύρωτες, αξίζει να προσπαθήσεις και να δεχτείς πως όλοι οι άνθρωποι δεν είμαστε ίδιοι και πολλές φορές οι διαφορές μας είναι και αυτές που μας ενώνουν.

Όλα τα πράγματα είναι θέμα οπτικής. Δες τη θετική πλευρά και προχώρα αναλόγως!

Κάτια

You May Also Like