Η αλήθεια είναι πως όλο και περισσότερος κόσμος στρέφεται στην χορτοφαγία.
Πόσα τραπέζια μπορεί να περιέχουν εξ ολοκλήρου κρέας και οι vegetarian φίλοι μας δεν τρώνε;
Αυτό το Σαββατοκύριακο κάντε το διαφορετικό και μαγειρέψτε για όλους εκείνους που δεν προτιμούν το κρέας και παραπονιούνται γιατί δεν φτιάχνετε φαγητά γι’ αυτούς!
Μακαρόνια (γιατί είμαστε μακαρονάδες, τι να κάνουμε;) και κιμάς σόγιας!
Τι θα χρειαστείς:
μισή κούπα ελαιόλαδο
μισή κούπα κρασί κόκκινο
2 φλ. τσαγιού κιμά σόγιας
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτά φετάκια
1 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 μέτρια καρότα τριμμένα
2 κούπες συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη μουστάρδας
μισό κουταλάκι γλυκού σκόνη κανέλλας
μισό κουταλάκι γλυκού ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
Πώς παρασκευάζεται;
Βάζουμε τον κιμά σόγιας σε μπολ και του ρίχνουμε ζεστό νερό. Τον αφήνουμε 20 λεπτά και μετά τον ξεπλένουμε και τον στίβουμε με τα χέρια πολύ καλά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι.
Ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τον κιμά σόγιας και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το καρότο, τη ντομάτα και 2 κούπες νερό.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει ο κιμάς για 20 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.
Μετά από 20 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι, ρίχνουμε τον μαϊντανό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να βράσει για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά, και ο κιμάς είναι έτοιμος.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο, υγιεινό και πεντανόστιμο (και φιλικό προς το περιβάλλον)!
Κάτια