Το μυστικό δωμάτιο του πύργου του Άιφελ

Παρίσι… ένας πραγματικά υπέροχος προορισμός με μοναδικά αξιοθέατα.. με πρώτο και καλύτερο ..και διασημότερο .. τον πύργο του Άιφελ… Ο περισσότερος κόσμος όμως δεν γνωρίζει ότι ακριβώς στην κορυφή του πύργου υπάρχει ένα κρυφό δωμάτιο. Αλήθεια τι ήταν αυτό;
Το μυστικό δωμάτιο ήταν ειδικά σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Γουστάβο Άιφελ και ουσιαστικά πρόκειται για ένα μικρό ιδιωτικό διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο ίδιος σαν παρατηρητήριο.

Το δωμάτιο αυτό βρίσκεται στο τρίτο τμήμα του πύργου και συγκεκριμένα σε ύψος 285 μέτρων. Ο χώρος μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλος, αλλά είναι ζεστός, καθώς είναι επιπλωμένος και διακοσμημένος σε στυλ κλασικό.
Οι επισκέπτες του πύργου μπορούν να δουν ένα μέρος μόνο του δωματίου αυτού, στο οποίο μάλιστα έχουν τοποθετηθεί και δύο κέρινα ομοιώματα, ένα του Γουστάβου Άιφελ και ένα του Τόμας Έντισον οι οποίοι είχαν συχνές συναντήσεις στον χώρο αυτό.

Ο διάσημος αρχιτέκτονας ήθελε αρχικά να διατηρήσει τον χώρο μυστικό, αλλά είχε δεχτεί τόσες πολλές προτάσεις από τους ευγενείς της εποχής για να νοικιάσει το συγκεκριμένο δωμάτιο, που η μυστικότητα δεν διατηρήθηκε για πολύ.

Μάλιστα, σύμφωνα με μαρτυρίες, δεν ενέδωσε σε καμία από τις προτάσεις αυτές, παρά το υψηλό τίμημα που προσέφεραν οι υποψήφιοι μνηστήρες του χώρου.

Όσο κι αν σας φανεί περίεργο, πάνω στον διάσημο πύργο του Παρισιού υπάρχει, εκτός όλων των άλλων καταστημάτων ( εστιατόρια, καταστήματα αναμνηστικών ειδών σουβενίρ, κιόσκι σαμπάνιας κλπ) υπάρχει και ένα ταχυδρομείο!
Στην ουσία πρόκειται για ένα μίνι γραφείο από όπου μπορείτε να ταχυδρομήσετε αναμνηστικές καρτ – ποστάλ σε φίλους, συγγενείς ή ακόμη και στον ίδιο σας τον εαυτό για να θυμάστε πόσο καλά περάσατε στο Παρίσι.
Μάλιστα, το πιο εντυπωσιακό είναι ότι στο μίνι αυτό ταχυδρομείο μπορείτε να προμηθευτείτε και το ειδικό γραμματόσημο του πύργου του Άιφελ, που θα κάνει το σουβενίρ σας ακόμη πιο ξεχωριστό και μοναδικό.

(Πληροφορίες από Coolweb.gr)

Photos Pixabay

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *