Το μυστικό για να φτιάξεις την ιδανική ομελέτα

Το να φτιάξεις μια ομελέτα ακούγεται απλό και εύκολο και είναι κάτι που το έχουμε κάνει όλοι είτε ασχολούμαστε πολύ είτε όχι με την κουζίνα. Αυτό που ίσως δε μπορούμε να πετύχουμε με το συγκεκριμένο φαγητό είναι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα που βλέπουμε συχνά σε διάφορα βίντεο μαγειρικής επαγγελματιών chef. Για να το πετύχεις αυτό δεν χρειάζονται ούτε δύσκολες τεχνικές ούτε πολλές γνώσεις αλλά μερικές απλές παραλλαγές στην εκτέλεση της συνταγής.

100

Το μυστικό για μια αφράτη ομελέτα βρίσκεται στην ποσότητα των αυγών αλλά και στον τρόπο που θα τα χρησιμοποιήσεις. Θα χρειαστείς 5 ασπράδια και 3 κρόκους. Θα φροντίσεις από την αρχή να διαχωρίσεις τους κρόκους από τα ασπράδια και να τα έχεις σε ξεχωριστά μπολ. Στη συνέχεια αφού έχεις στο ένα μπολ τους 3 κρόκους και στο άλλο τα 5 ασπράδια θα χτυπήσεις με ένα σύρμα την ποσότητα που έχεις σε κάθε μπολ. Αφού αποκτήσουν και οι κρόκοι και τα ασπράδια μια ομοιόμορφη κρεμώδη υφή θα τα μεταφέρεις σε ένα μπόλ και θα τα ανακατέψεις με μια σπάτουλα ώστε να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι και όποιο άλλο υλικό της αρεσκείας σου και μετέφερε το μείγμα σε ένα τηγάνι που έχεις ήδη τοποθετήσει σε χαμηλή φωτιά με λίγο βούτυρο. Ψήσε την ομελέτα από κάθε πλευρά ανάλογα με τις προτιμήσεις σου.

200

Εύκολα και γρήγορα λοιπόν, μπορείς να φτιάξεις κι εσύ αυτήν την αφράτη ομελέτα που έχεις δει να φτιάχνουν πολλοί. Ο τρόπος είναι απλός και θα σου δώσει το πιο νόστιμο αποτέλεσμα. Μπες στην κουζίνα και πειραματίσου!

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

 

You May Also Like