Να έχετε ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Πάει κι αυτή η βδομάδα αγάπες.. Να πάει και να μην ξαναγυρίσει τέτοια που ήταν! Ότι πιο όμορφο μας έχει χαρίσει η ζωή που είναι τα παιδιά.. ερχόμαστε εμείς οι μεγάλοι και το καταστρέφουμε.. Πολύ δάκρυ χύσαμε τελευταία.. για τα παιδιά του πολέμου.. για τα τρία νεκρά παιδιά της Πισπιρίγκου.. για τα δυο παιδάκια (2μιση και 3μιση χρονών) που τα παράτησαν με covid στο νοσοκομείο Αττικό.. Μα τι γονείς υπάρχουν σ’ αυτόν τον κόσμο..

Υπάρχουν όμως και οι γονείς που είναι ήρωες! Κάποιοι απ’ αυτούς που τα παιδιά τους βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού.. αξίζουν το μεγαλύτερο μπράβο! Όταν ο αυτισμός χτυπά την πόρτα μιας οικογένειας την αποδιοργανώνει εντελώς! Οι γονείς αρνούνται να το πιστέψουν και μπλοκάρουν.. ενώ νιώθουν ένοχοι αν και επιστημονικά το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτοί δεν φταίνε!

Περνούν οπότε αυτοί οι γονείς από μεγάλα κύματα.. από πολλές οικογενειακές φουρτούνες.. Κι όμως τα καταφέρνουν! Η αγάπη τους για το παιδί νικάει τις όποιες δυσκολίες! Βγαίνει όλη η οικογένεια πιο δυνατή από αυτήν την κρίση! Η αγάπη πάντα βρίσκει τον δρόμο προς την ευτυχία! Ένα στα εκατό παιδιά πλέον στην Ελλάδα έχει αυτισμό. Κάθε χρόνο αυξάνεται το ποσοστό κατά 15%. Η 2 Απριλίου καθιερώθηκε ως η παγκόσμια ημέρα αυτισμού..

Photos: Dejan Zakic and Vanessa Bucceri (Unsplash)

You May Also Like