Να έχετε ένα όμορφο τριήμερο!

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Σας έχω συνηθίσει στο τελευταίο άρθρο της εβδομάδας στο elenifourli.com να σας γεμίζω με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία! Αυτό θα κάνω και τώρα ενόψει τριημέρου.. με κάπως παράδοξο τρόπο! Μέσα από μια δυσάρεστη είδηση θα σας στείλω όλη τη θετική μου ενέργεια για να περάσετε τέλεια το τριήμερο της Παναγιάς!

Η είδηση αυτή είναι ότι ο μικρός Νικόλας αποχαιρετά μια για πάντα τον μπαμπά του.. τον Jean-Jacques Sempé.. τον σκιτσογράφο και δημιουργό του Le Petit Nicolas.. μιας σειράς εικονογραφημένων βιβλίων.. διεθνώς αναγνωρισμένων και με εκατομμύρια κυκλοφορημένα αντίτυπα! Θα ήθελα λοιπόν να σας γράψω δυο λόγια για έναν καλλιτέχνη με όλη τη σημασία της λέξης..

Ο Γάλλος Jean-Jacques Sempé ήθελε να γίνει μουσικός της τζαζ.. παράτησε στα 14 του το σχολείο.. κατατάχθηκε στο στρατό και μόλις απολύθηκε ξεκίνησε να πουλάει σκίτσα σε εφημερίδες του Παρισιού.. μιας και είχε ιδιαίτερο ταλέντο στη ζωγραφική. Ήταν παιδί.. μιας παράνομης σχέσης της μητέρας του με το αφεντικό της. Δόθηκε προκειμένου να μην εκτεθεί ο κανονικός του πατέρας.. σε μια ανάδοχη οικογένεια που τον κακοποιούσε. Η μητέρα του τον ξαναπήρε πίσω.. μόνο που τον κακοποιούσε και εκείνη.. μαζί με τον αλκοολικό πατριό του.

Η καλοσύνη που έδειχνε ο σκιτσογράφος στους χαρακτήρες του.. ήταν σε πλήρη αντίθεση με το περιβάλλον που μεγάλωσε. Τα βιώματα πάντα τον στοίχειωναν και όπως ομολόγησε «Δεν ξεπερνάς ποτέ την παιδική σου ηλικία. Προσπαθείς να τακτοποιήσεις τα πράγματα, να κάνεις τις αναμνήσεις σου πιο όμορφες. Αλλά ποτέ δεν το ξεπερνάς».

Λοιπόν.. το δίδαγμα και μήνυμά μου είναι ότι ακόμα και μέσα από ένα νοσηρό περιβάλλον.. ακόμα και μέσα από τις στάχτες.. μπορεί να βγει ένας μικρός Νικόλας.. ένας άγγελος! Βγάλτε τον καλύτερό σας εαυτό.. άσχετα με το τι γίνεται στο περιβάλλον σας! Μπορείτε και θα τα καταφέρετε! Να έχετε ένα όμορφο τριήμερο και η Παναγιά να είναι μαζί σας!

You May Also Like