Νέους χώρους αθλητισμού θα έχουμε στη Χαλκίδα!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα βρέθηκε στο Τουρνουά «Ραφαήλ Σκεμπές» και δήλωσε ότι «μέσα στο καλοκαίρι δημοπρατούμε 25 νέα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων».

Καταρχάς να πούμε δυο λόγια για τον απών πια Ραφαήλ. Ο 23χρονος είχε όλη τη ζωή μπροστά του.. ωστόσο έφτασε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα να κόψει το νήμα της ζωής του οριστικά. Το παιδί αγαπούσε πολύ του μπάσκετ.. ξεκίνησε το μπάσκετ από τις ακαδημίες της Παναγίτσας Χαλκίδας και παρά το νεαρό της ηλικίας του.. είχε ήδη αρκετές παραστάσεις καθώς ήταν ο βασικός πλέι μέικερ της ομάδας του σε Γ΄ Εθνική και Α΄ ΕΣΚΑΣΕ. Έπαιξε και σε άλλες ομάδες.. με την τελευταία να είναι ο ΓΑΣ Βασιλικού.. όπου την τραγική ημέρα της 28ης Ιουνίου 2019 σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα που έγινε ξημερώματα στην περιοχή Κολοβρέχτης.. στη μεγάλη στροφή κοντά στα Ψαχνά.

Κάθε χρόνο λοιπόν.. στη μνήμη αυτού του παιδιού.. πραγματοποιείται τουρνουά μπάσκετ.. το οποίο στηρίζεται από τον δήμο Χαλκιδέων. Είναι σημαντικό γεγονός.. καθώς προτρέπει τα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό.. γενικά με την άθληση. Πέρυσι η δήμαρχος ανακοίνωσε την ονοματοδοσία του χώρου σε πάρκο «Ραφαήλ Σκεμπέ».. ενώ φέτος στάθηκε αρωγός στη διοργάνωση αυτή, διαμορφώνοντας σε μικρά γήπεδα τους χώρους του προαυλίου του Κλειστού Γυμναστηρίου Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» και πραγματοποιώντας εργασίες συντήρησης, επισκευής και ελαιοχρωματισμού στους κοινόχρηστους χώρους, στους χώρους πρασίνου και στο πάρκο «Ραφαήλ Σκεμπές».

Τέλος φέτος ανακοίνωσε η κυρία Βάκα ότι μέσα στο καλοκαίρι.. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.. δημοπρατούνται 25 ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ σε όλο τον Δήμο Χαλκιδέων.. από τα οποία 17 στη Χαλκίδα.. 3 στο Ληλάντιο.. 2 στη Νέα Αρτάκη και 3 στην Αυλίδα. Επιπλέον.. η κυρία δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι «του χρόνου, θα παίζετε εδώ, σε ένα γήπεδο με ειδικό τάπητα».

Φυσικά και είμαι υπέρ στο να γίνουν και άλλα ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ. Λένε πολλοί πως ότι καινούργιο γίνει.. θα το «κακοποιήσουν» οι (ανώνυμοι) βάνδαλοι και θα πληρώνουμε συνέχεια τις επισκευές. Μα αυτό δεν θέλουν οι βάνδαλοι; Να σταματήσουμε να δημιουργούμε υποδομές.. Να απομακρύνουμε τα παιδιά από την άθληση και να γίνονται πιο εύκολα θύματα για τα βαποράκια ναρκωτικών.

Ξέρω ότι η δήμαρχος θα κάνει αυτά που έχει υποσχεθεί καθώς αγαπά τον αθλητισμό και τη νεολαία! Στο κάτω κάτω θα πρέπει να παρουσιάσει και έργο ενόψει εκλογών..

 

Φωτογραφίες: Facebook (Δήμος Χαλκιδέων), Fcebook (Δημόσιες), Metrosport

You May Also Like