Ο κόσμος του Γιάννη Μπεχράκη μέσα από μοναδικές φωτογραφίες!

Ο Γιάννης Μπεχράκης ήθελε να αλλάξει τον κόσμο και το έκανε. Μας αφύπνισε, μας έδειξε την πραγματική πλευρά του κόσμου, με τα όμορφα και τα άσχημα της. Η ελπίδα και η αισιοδοξία του δεν πέθαναν ποτέ, ο ίδιο βρέθηκε πολλές φορές πρόσωπό με πρόσωπο με τον θάνατο και τελικά τον συνάντησε….

Αλλά εμείς θα τον θυμόμαστε πάντα, γιατί τα έργα του και η προσφορά του παραμένουν ζωντανά και η φλόγα τους δεν θα σβήσει πολύ εύκολα. Ο Γιάννης Μπεχράκης έφυγε από καρκίνο κι εμείς τον αποχαιρετούμε με τις καλύτερες φωτογραφίες του.

«Η αποστολή μου είναι να εξασφαλίσω ότι κανείς δεν θα μπορεί να πει: «δεν γνώριζα»», έλεγε ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος και το πέτυχε. Δάσκαλος για τους περισσότερους, η απώλειά του τεράστια.

Πολυβραβευμένος ακόμη και με Πούλιτζερ για το έργο του στο προσφυγικό, μας χάρισε τις πιο δυνατές στιγμές και συγκινήσεις. «Πάντα θέλω να είμαι όπου με χρειάζονται-να βλέπω με την ψυχή και τα μάτια τους»… και το έκανε.

Ο κόσμος του Γιάννη Μπεχράκη μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

behrakis

Ειδομένη, Σεπτέμβρης 2015 : «Όταν είδα αυτή την εικόνα πέρυσι, στις 10 του Σεπτέμβρη, αυτό τον άντρα να κρατά την κόρη του, μου φάνηκε σαν τον Σούπερμαν. Έχει σκεπαστεί με αυτή τη σακούλα σκουπιδιών που μοιάζει με μπέρτα του Σούπερμαν. Είναι Σύρος. Φιλάει την κόρη του και μου δημιούργησε την αίσθηση του οποιουδήποτε πατέρα που προστατεύει το παιδί του. Περπατώντας στη θύελλα για να φτάσει στο όνειρο. Ήταν μια εκπληκτική μέρα», είχε πει ο ίδιος ο Γιάννης Μπεχράκης.

behrakis1

behrakis2

Μια γυναίκα δίνει νερό σε παιδί που λιμοκτονεί στην Σομαλία.

behrakis3

Ένας Αλβανός μεταφέρει στην αγκαλιά του ένα παιδί προς το αμερικανικό ελικόπτερο που έχει προσγειωθεί σε παραλία κοντά στο Δυρράχιο.

behrakis4

Πρόσφυγες κάτω από τον κόκκινο ήλιο του Αιγαίου, στα ανοιχτά της Κω.

behrakis5

Πατέρας πρόσφυγας προσπαθεί να σώσει το παιδί του.

You May Also Like