Ο ξηρός καρπός με τα πολλά οφέλη!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Θα σας πω μια προσωπική ιστορία, κάτι που έτυχε τον τελευταίο χρόνο.

Για χρόνια υπήρξα vegetarian και με μεγάλη ευχαρίστηση, αφού πραγματικά δεν άντεχα στην ιδέα να φάω κρέας.

Όμως κάποια στιγμή έπειτα από έλλειψη σιδήρου, έπρεπε να ξεκινήσω να τρώω καλύτερα και έστω λίγο κρέας.

Το ξανάρχισα και μάλιστα το παράκανα, σαν να μην ήμουν ποτέ πριν vege.

Η αλλαγή όμως αυτή δημιούργησε ένα πρόβλημα που έπρεπε να επιλυθεί.

Το πρόβλημά μου λέγεται χοληστερίνη. Και μπορεί να μην ήταν σε πολύ υψηλά επίπεδα, όμως ήταν τόσο απότομη η αύξηση που κάτι έπρεπε να κάνω.

Έτσι ξεκίνησα να ψάχνω τι να φάω, για να την ρίξω.

Κάπως έτσι ανακάλυψα τα αμύγδαλα. Ναι, τα αμύγδαλα, τα μη αλατισμένα είναι πραγματικά ιδανικά γιατί ενισχύουν το ανοσοποιητικό και μας ρίχνουν την χοληστερίνη.

Ταυτόχρονα δημιουργούν αίσθημα κορεσμού και έτσι κάνει τα σνακς σου χωρίς πολλές θερμίδες και παίρνοντας καλά λιπαρά.

Εγώ αντικατέστησα κυρίως τα γλυκά, τα junk και τα τυριά με αμύγδαλα και πραγματικά βοηθήθηκα πολύ.

Μπορείς να δοκιμάσεις να βάζεις στις σαλάτες σου, αν δεν σου αρέσει να τα τρως σκέτα και θα έχεις γεύση και θρεπτικά συστατικά.

Να ξέρεις βέβαια ότι αν δεν σου αρέσει αυτή η επιλογή, η επόμενη ιδανική για εσένα είναι το κουκουνάρι.

Το κουκουνάρι μπορεί να έχει όλα αυτά τα οφέλη και ταυτόχρονα να έχεις τρομερή γεύση σε μεγάλη γκάμα φαγητών.

Δοκίμασε και θα δεις διαφορά.

You May Also Like