Οι δύο τρόποι οικονομικής αποτρίχωσης!

Η τριχοφυΐα μας δυσκολεύει κάθε καλοκαίρι, μας κάνει το δέρμα ερεθισμένο και μας αναγκάζει κάθε μέρα να σπαταλάμε χρόνο!

Ποιοι οικονομικοί τρόποι υπάρχουν όμως που μπορούν και να κρατήσουν αρκετά;

Υπάρχουν δυο φτηνές λύσεις που αν τις κάνεις σωστά, μπορούν να σε σώσουν!

Αποτριχωτική κρέμα

Η αποτριχωτική κρέμα αφαιρεί την τρίχα από την επιφάνεια του δέρματος. Διαλύει την δομή της κερατίνης, κάνοντας τις τρίχες να φεύγουν με το σκούπισμα ή το ξέπλυμα.

Διάρκεια: Μερικές ημέρες ως 2 εβδομάδες.

Θετικά: Οι κρέμες αποτρίχωσης δρουν άμεσα και είναι διαθέσιμες σε φαρμακεία και σουπερμάρκετ με χαμηλή σχετικά τιμή. Είναι ιδανικές για την αποτρίχωση των ποδιών, της μασχάλης και της περιοχής του μπικίνι ενώ υπάρχουν και ειδικές κρέμες για την αποτρίχωση στο πρόσωπο.

Αρνητικά: Αν το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο ίσως αντιμετωπίσεις αλλεργικές αντιδράσεις. Οι αποτριχωτικές κρέμες μερικές φορές δεν είναι αποτελεσματικές σε πολύ σκληρές τρίχες.

Ξύρισμα

Χρησιμοποιώντας ένα κλασσικό ξυραφάκι αφαιρούμε το τμήμα της τρίχας που βγαίνει πάνω από την επιφάνεια της επιδερμίδας. Μερικά ξυραφάκια είναι μιας χρήσης και άλλα έχουν κεφαλή μιας χρήσης, ενώ υπάρχουν και ηλεκτρικές ξυριστικές μηχανές. Οι άνδρες χρησιμοποιούν το ξύρισμα για να απαλλαγούν από τις τρίχες στο πρόσωπο ενώ οι γυναίκες ξυρίζουν τις μασχάλες, τα πόδια και την περιοχή του μπικίνι.

Θετικά: Το ξύρισμα είναι η πιο φθηνή λύση και μπορείς να το κάνεις μόνη σου. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι χλιαρό νερό, ένα ξυραφάκι και αν θέλεις αφρό ξυρίσματος ή σαπουνάδα.

Αρνητικά: Αίσθημα καψίματος, σπυράκια, κοψίματα και τρίχες που γυρίζουν προς τα μέσα είναι μερικά από τα μειονεκτήματα του ξυρίσματος. Το γύρισμα της τρίχας προς τα μέσα συμβαίνει με το συχνό ξύρισμα, κατσαρώνει και ξεκινά να αναπτύσσεται κάτω από την επιφάνεια της επιδερμίδας δημιουργώντας ερεθισμό.

Tips:

– Θα κάνεις πιο βαθύ ξύρισμα αν ξυρίστεις μέσα στο ντους αφού το δέρμα έχει μαλακώσει με το ζεστό νερό.
– Ξύρισε κάθε περιοχή αργά, τεντώνοντας το δέρμα όπου είναι χαλαρό.
– Άλλαζε τακτικά ξυραφάκια για να αποφύγεις τους ερεθισμούς.
– Χρησιμοποίησε αφρό ή τζελ ξυρίσματος.
– Αν φοβάσαι μην κοπείς, διάλεξε μια ηλεκτρική ξυριστική μηχανή.
– Αν οι τρίχες γυρίζουν προς τα μέσα δοκίμασε να ξυρίζεσαι με τη φορά που φυτρώνουν οι τρίχες και όχι κόντρα.

Κάτια

You May Also Like