Οι τοπικές αρχές ανταποκρίθηκαν άψογα στην «Ελπίδα».

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Θα μπορούσα να πω ότι ναι.. ήταν μια ρελάνς των δικών μας τοπικών αρχών απέναντι σε όσους – ανάμεσά τους και η υποφαινόμενη – πόνταραν στο ότι η μάχη ανάμεσα στην κακοκαιρία «Ελπίδα» και στην πολιτική προστασία της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του δήμου Χαλκιδέων.. θα έχριζε νικητή.. ποιον άλλον.. τον κακό μας τον καιρό..

Κι όμως.. η περιφέρεια και ο δήμος μας.. αποφασιστικά και δίχως ν’ αφήνεται περιθώριο για την παραμικρή ένδειξη κακής κριτικής – και νομίζω ότι δεν υπήρξε κακή κριτική – οργάνωσε, συντόνισε και εκτέλεσε υποδειγματικά σχέδιο αντιμετώπισης του χιονιά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όλα να λειτουργήσουν ρολόι.. και τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν άμεσα.

Συναφώς.. απολογούμενοι όσοι θεωρήσαμε τη μάχη χαμένη.. πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα σε περιφέρεια και δήμο.. και επομένως στους επικεφαλής περιφερειάρχη κύριο Φάνη Σπανό και δήμαρχο κυρία Έλενα Βάκα. Προσωπικά τους είδα στις επάλξεις και μου ενέπνευσαν σιγουριά. Το αποτέλεσμα τους δικαίωσε.. και δικαίωσε και όλους όσους έδωσαν τη μάχη με τα χιόνια.. Βέβαια.. η μεγάλη πίτα των μπράβο πηγαίνει σε όσους βρέθηκαν στους δρόμους να αγωνίζονται!

Η Στερεά Ελλάδα, η Εύβοια και μιας και είμαι κάτοικος Χαλκίδας η πόλη μου.. αντιμετώπισαν την «Ελπίδα» με τρόπο που φανερώνει ότι.. όσοι διοικούν μπορούν όταν ενδιαφέρονται να πετύχουν άριστα. Η ανταμοιβή τους είναι ότι είναι πράγματι μεγάλη τιμή να έχεις το καθήκον να υπηρετείς τον άνθρωπο και τη δημοκρατία.. Νομίζω ότι οι τοπικοί άρχοντες μπορούν έστω για λίγα λεπτά να αγρυπνούν με κλειστά τα μάτια.. αισθανόμενοι την ηθική ικανοποίηση ότι τα κατάφεραν.. και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο..

Εμείς τα καταφέραμε.. Δυστυχώς είδαμε τη έγινε στην Αττική.. Αυτό που έγινε στην Αττική μεγαλώνει πιο πολύ αυτό που κατάφεραν οι δικές μας τοπικές αρχές!

You May Also Like