Οι τραγανές πατάτες που θα συνοδέψουν το κρέας που περίσσεψε από το Πάσχα

Η εβδομάδα που ξεκινάει αμέσως μετά την Κυριακή του Πάσχα μας βρίσκει να τρώμε το κρέας που έμεινε. Αν όμως ανήκετε σε αυτούς που βαριούνται εύκολα το ίδιο φαγητό τότε σίγουρα μια μερίδα ψητές πατάτες θα αλλάξουν το μονότονο γεύμα σας και θα σας βοηθήσουν να το συνοδεύσετε όπως πρέπει. Πάμε να δούμε λοιπόν μια λίγο διαφορετική συνταγή για τις γνωστές σε όλους ψητές πατάτες….

111

Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει και στην οποία έχετε τοποθετήσει 1 κ.σ. αλάτι προσθέστε ένα κιλό πατάτες baby που έχετε κόψει στη μέση. Βράστε τις πατάτες για 10 λεπτά, σουρώστε τες και μεταφέρετε τες σε ένα βαθύ μπολ. Σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά τοποθετήστε 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες και λίγο δενδρολίβανο. Τσιγαρίστε τα μέχρι να πάρουν χρώμα, σουρώστε το λάδι και μεταφέρετε το στο μπολ που έχετε τις πατάτες. Προσθέστε 1 κ.σ. αλάτι, ½ κ.σ. πιπέρι και  ½ κ.σ. καπνιστή πάπρικα. Ανακατέψτε μέχρι όλα τα υλικά να πάνε παντού και στη συνέχεια μεταφέρετε σε ένα ταψί που έχετε απλώσει στην επιφάνεια του λαδόκολλα. Ψήστε για 1 ώρα στους 200ο C και φροντίστε να γυρίσετε τις πατάτες από την άλλη πλευρά όταν περάσει μισή ώρα. Οι πατάτες σας είναι έτοιμες.

222

Μπορεί να φαίνεται ότι η εκτέλεση της συνταγής είναι μια χρονοβόρα διαδικασία αλλά στην πράξη θα δείτε ότι δεν απαιτεί πολύ χρόνο αλλά και ότι πρόκειται για μια εύκολη συνταγή. Το τραγανό και νόστιμο αποτέλεσμα σίγουρα θα σας ανταμείψει.

Καλή όρεξη!

Ευθαλία Χρήστου

You May Also Like