Μια ονειρική τάρτα σοκολάτας… μια γεύση που θα μείνει στο μυαλό σας για πάντα, μια γλυκιά αμαρτία…Για άλλη μια φορά η pastry chef Βίκυ Μαρίνα Μπενέτου μας «κολάζει» και μας προτείνει να δοκιμάσουμε τη δημιουργία της. Πάμε να δούμε λοιπόν τα υλικά :
Για τη βάση
- 1 πακέτο μπισκότα τύπου digestive (250γρ.)
- 80 γρ. βούτυρο
- 80 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
Για τη γέμιση
- 400 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 250 γρ.
- 100 γρ. βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
Λευκή σοκολάτα, τριμμένο μπισκότο, φουντούκια ή οτιδήποτε μας αρέσει.
Εκτέλεση
- Παίρνουμε μια ταρτιέρα με αποσπώμενη βάση ή ένα τσέρκι ή στρογγυλό ταψί.
- Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα.
- Λιώνουμε σε ένα τηγάνι καλά το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να πάει παντού.
- Απλώνουμε το μείγμα στο σκεύος μας πιέζοντας καλά και δημιουργούμε ένα σήκωμα στην άκρη του γύρω – γύρω περίπου 1 εκ.
- Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο .
- Βάζουμε το γάλα, την κουβερτούρα και το βούτυρο σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσουν ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Όταν το μείγμα ετοιμαστεί το ρίχνουμε στη βάση της τάρτας.
- Γαρνίρουμε με οτιδήποτε μας αρέσει!
Οι φράουλες για παράδειγμα… είναι οι αγαπημένες μου για γαρνίρισμα!
Καλή μας όρεξη!
Σταυρούλα Λουκά