Πανεύκολη και πεντανόστιμη πατατόπιτα

Δεν χρειάζεται να βάλεις πάρα πολλά υλικά σε μια πίτα για να την κάνεις πεντανόστιμη.. Για παράδειγμα η πατατόπιτα που θα φτιάξουμε σήμερα στο elenifourli.com έχει ελάχιστα υλικά, αλλά από γεύση σκίζει..

Συνταγή

Καθαρίζετε και κόβετε 2 κιλά πατάτες σε λεπτές φέτες. Προσθέτετε 1 πράσο ψιλοκομμένο, αρκετό αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια ρίχνετε ένα φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι και ¾ φλυτζ. τσαγιού λάδι και ανακατεύετε καλά. Βάζετε ένα λαδωμένο φύλλο σφολιάτας σε λαδωμένο ταψί και ρίχνετε τη γέμιση. Από πάνω βάζετε το 2ο φύλλο σφολιάτα. Λαδωμένο και αυτό. Ρίχνετε από πάνω 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι και ψήνετε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.

ΥΓ. Αν θέλετε βάζετε και λίγο τυρί τριμμένο της επιλογής σας.. και λίγο σουσάμι

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like