Παραδοσιακή φρουτάλια Άνδρου!

Η φρουτάλια είναι ένα παραδοσιακό και πανεύκολο πιάτο από την Άνδρο! Ονομάζεται αλλιώς φουρτάλια και πρόκειται για ομελέτα με φρέσκιες πατάτες αυγά και λουκάνικα! Πάμε να δούμε πώς θα την κάνουμε αφράτη στο φούρνο ή το τηγάνι!

Υλικά

1 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. λουκάνικα, χωριάτικα, κομμένα σε φέτες 1 εκ.
200 γρ. κολοκυθάκια, και κολοκυθοκορφάδες
5 αβγά
100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο (προαιρετικά)
1 ντομάτα, κομμένη σε κύβους 0,5 εκ.
μαϊντανό, ψιλοκομμένο


Εκτέλεση

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι διαμέτρου 20 εκ. σε μέτρια φωτιά.
Το αφήνουμε να κάψει και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα λουκάνικα.
Σοτάρουμε τα λουκάνικα μέχρι να βγάλουν το λίπος τους και να μαγειρευτούν κανονικά.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.
Αν έχουν βγάλει πολύ λάδι μέσα στο τηγάνι, το αφαιρούμε και κρατάμε μόνο 1-2 κ.σ.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε ροδέλες 1 εκ. και τα σοτάρουμε στο λάδι.
Προσθέτουμε και τις κολοκυθοκορφάδες και τις σοτάρουμε και αυτές.
Χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι μαζί με το τυρί και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Προσθέτουμε τα λουκάνικα.
Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί η φρουτάλια από κάτω ανασηκώνοντας την άκρη της με ένα μαχαίρι.
Με τη βοήθεια ενός μεγάλου πιάτου την αναποδογυρίζουμε και την τηγανίζουμε και από την άλλη μεριά.
Γαρνίρουμε με την ντομάτα και τον μαϊντανό και σερβίρουμε τη φρουτάλια ζεστή.

 

 

(πηγή:akispetretzikis.com)

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *