Πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας πολλών χρήσεων

Γράφει η Σταυρούλα Λουκά.

Μια από τις αγαπημένες μου γεύσεις, είναι αυτή της σάλτσας ντομάτας! Μια συνταγή εύκολη και πεντανόστιμη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σάλτσα για τα μακαρόνια μας, ως βάση στην πίτσα , ως σάλτσα για τα μαγειρευτά κρέατά μας ή και ως απλή σάλτσα, που απλώνεται σε φέτες ψωμιού ως απλό ορεκτικό ή ως ντιπ για τα τσιπς μας! Είναι αυτό που λέμε κοινώς «πάει με όλα και συμφέρει!».

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:

  • 4-5 ώριμες ντομάτες
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • Μισή τριμμένη σκελίδα σκόρδου
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • Καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και αφού ζεσταθεί τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και λίγο την πιπεριά μας (ψιλοκομμένη). Έπειτα ρίχνουμε τις ντομάτες, αφού τις έχουμε τρίψει και μόλις απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά προσθέτουμε 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη και στη συνέχει λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει και την χρησιμοποιούμε όπου επιθυμούμε.

Προσωπικά, όποτε βρω αρκετή ποσότητα σε ντομάτες, που είναι νόστιμες και ώριμες, φτιάχνω πολύ μεγαλύτερη ποσότητα και αποθηκεύω τη σάλτσα σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Καλή μας όρεξη!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *