Πεντανόστιμοι και λαχταριστοί μπεζέδες

Σήμερα στο elenifourli.com θα φτιάξουμε ένα διαφορετικό γλυκό αλλά πολύ πολύ νόστιμο.. Όταν ήμουν μικρή (χωρίς να το γνωρίζω βέβαια τότε), επέλεγα ένα παγωτό που βασικό συστατικό του ήταν η μαρέγκα..  Σήμερα λοιπόν θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε ένα αυθεντικό γαλλικό γλυκό.. La meringa alla francese, τους γνωστούς σε εμάς τους Έλληνες Μπεζέδες….

11111

Προετοιμασία

Χτυπήστε 4 ασπράδια με μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού και 1 βανίλια στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, να πήξουν και να αφρατέψουν.. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίξτε μισή κούπα ζάχαρη σε μικρές δόσεις, ώσπου να πήξη η μαρέγκα και να γυαλίσει. Είναι έτοιμη,  όταν στέκεται πάνω στο χτυπητήρι του μίξερ. Χαμηλώστε την ταχύτητα του μίξερ στο ελάχιστο. Ρίξτε άλλη μισή κούπα ζάχαρη και συνεχίστε το χτύπημα για 2 δευτερόλεπτα.. ίσα ίσα να πάρει 2 στροφές..

2222

Στρώστε με λαδόκολλα 2 ταψιά του φούρνου. Με κουτάλι μικρό ή με κορνέ με μεγάλη μύτη βάλτε τα μαρεγκάκια ή μπεζέδες σε μικρή απόσταση το ένα από το άλλο. Ψήστε σε φούρνο στους 100 βαθμούς σε αέρα, για 1 ώρα και 10 λεπτά ώσπου να στεγνώσουν οι μπεζέδες. Σβήστε το φούρνο, μισανοίξτε λίγο και αφήστε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα σε αυτόν..

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο Η Νέα κουζίνα- Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου).

Ελένη ♥♥

You May Also Like