Αν πίνεις τον καφέ σου με γάλα, ποιο είναι υγιεινό να επιλέξεις;

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Τι πιο ωραίο να ξυπνάς το πρωί και να απολαμβάνεις έναν υπέροχο καφέ! Άσε που σύμφωνα με, η κατανάλωση καφέ μπορεί ακόμη και να έχει οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους. Ωστόσο, όταν προσθέτεις λάθος συστατικά στο φλιτζάνι του καφέ σου, θα μπορούσες να κάνεις κακό στην υγεία σου.

Πολλά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα καφέ είναι γεμάτα με ζάχαρη και άλλα επιβλαβή συστατικά που θα μπορούσαν να σε θέσουν σε κίνδυνο αύξησης βάρους, φλεγμονής και πολλά άλλα. Το κλειδί είναι να επιλέξεις ένα φυτικό γάλα που είναι όσο το δυνατόν πιο υγιεινό.
Οφέλη από εμπλουτισμένο γάλα σόγιας

Αν και το γάλα αμυγδάλου και βρώμης μπορεί να είναι αρκετά δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με το shefinds το γάλα σόγιας είναι η κορυφαία σύσταση όταν πρόκειται για το πιο υγιεινό γάλα για τον καφέ σoυ. Αυτό το γάλα έχει πολυάριθμα οφέλη για την υγεία που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα είδη γάλακτος και μην ξεχνάμε τη λεία και κρεμώδη υφή του.

Αλλά τι ακριβώς κάνει αυτό το γάλα τόσο υγιεινό; Για αρχή, οι σπόροι σόγιας από τους οποίους παρασκευάζεται είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης, καθιστώντας αυτό το γάλα μια εξαιρετική επιλογή για όσους θέλουν να αυξήσουν την πρόσληψη πρωτεΐνης ή να στραφούν σε μια πιο φυτική διατροφή.

Συσκευάζεται σε 7 γραμμάρια πρωτεΐνης ανά μερίδα. Αυτό το καθιστά την επιλογή με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη σε σύγκριση με άλλα γάλατα φυτικής προέλευσης. Επίσης συχνά είναι ενισχυμένο με βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και της βιταμίνης D, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών.
Καλό είναι λοιπόν, όσοι απολαμβάνετε τον καφέ σας με γάλα, να το κάνετε σωστά και θρεπτικά!

 

 

Φωτό: Luca Massimilian, Clarissa Carbungco, Luke Porter, Tabitha Turner (unsplash.com)

You May Also Like