Ποιες είναι οι αγαπημένες σας στιγμές μέσα στην ημέρα;

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Κάθε μέρα της εβδομάδας έχει τα καλά της και τα δύσκολα, για τον καθένα από εμάς. Για τη Δευτέρα βέβαια έχουν ειπωθεί και γραφτεί τα χειρότερα, καθώς η πλειοψηφία των ανθρώπων τη θεωρούν ως την πιο μισητή ημέρα της εβδομάδας! Για όσους εργάζονται στην εστίαση βέβαια και έχουν περάσει ένα δύσκολο, από άποψη φόρτου εργασίας, Σαββατοκύριακο, η Δευτέρα μπορεί να είναι ημέρα ξεκούρασης. Από την άλλη, οι Παρασκευές είναι αγαπημένες πολλών ενώ για άλλους «κουβαλάνε» την κούραση όλης της εβδομάδας και αρκετή γκρίνια! Όλα είναι σχετικά λοιπόν και τις ταμπέλες τις βάζουμε εμείς οι ίδιοι!

Έχω παρατηρήσει ότι τις Δευτέρες ξεκινάω τη μέρα μου με μέτρια διάθεση (τσαγκαροδευτέρα με τα όλα της), αλλά στην πορεία της ημέρας αυτό σταδιακά αλλάζει προς το καλύτερο. Συνήθως τις Δευτέρες έχω και πιο φορτωμένο πρόγραμμα (εγώ το φορτώνω δηλαδή) καθώς, μάλλον υποσυνείδητα, θεωρώ ότι έχω ξεκουραστεί και μπορώ να αποδώσω. Το σίγουρο είναι ότι όπως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται έτσι και η καλή εβδομάδα από τη Δευτέρα φαίνεται, δηλαδή, ένα ευχάριστο και χαμογελαστό ξεκίνημα προδιαθέτει και μία θετική συνέχεια!

Καλή εβδομάδα λοιπόν φίλοι μου, εύχομαι ολόψυχα κάθε μέρα που έρχεται να είναι καλύτερη από την προηγούμενη! Για να μπορέσουμε να ζωγραφίσουμε ένα χαμόγελο στα χείλη μας σήμερα από νωρίς, ας προσθέσουμε την ευχή «καλή εβδομάδα» μετά την «καλημέρα» και ας την καθιερώσουμε στο εξής, κάθε Δευτέρα!

Αφιερώστε 5 λεπτά και αναρωτηθείτε: ποιες είναι οι αγαπημένες σας στιγμές της ημέρας; Όχι μόνο της Δευτέρας αλλά οποιασδήποτε ημέρας.

Ποια είναι η στιγμή που περιμένετε; Ποιες είναι οι απρόσμενες στιγμές που σας φέρνουν χαρά;

Κάποιες από τις δικές μου αγαπημένες στιγμές είναι:

Όταν κάθομαι στο γραφείο με μια ζεστή κούπα αρωματικό και αχνιστό καφέ.

Όταν καταφέρνω να ολοκληρώσω κάποια δουλειά μου νωρίτερα από ό, τι υπολόγιζα και μου μένει διαθέσιμος χρόνος.

Όταν λαμβάνω ένα ωραίο μήνυμα στο κινητό μου ή κάποια φωτογραφία με παιδική φατσούλα (από κάποια φίλη)!

Όταν ο γιος μου περιγράφει πώς πέρασε την ημέρα του στο σχολείο.

Όταν βρίσκω ένα ενδιαφέρον άρθρο στο διαδίκτυο.

Όταν πετύχω ένα ωραίο τραγούδι στο ραδιόφωνο (στο αυτοκίνητο).

Όταν ο γιος μου πει κάποια τρελή ατάκα και με αφήνει άφωνη!

Όταν όλοι έχουν κοιμηθεί το βράδυ και κάθομαι να γράψω τις σκέψεις μου παρακολουθώντας τα τρελά νερά του Ευρίπου.

 

 

You May Also Like