Ποιό φυτικό γάλα είναι το καλύτερο;

Γράφει η Μελίνα Αγγέλου.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερος κόσμος στρέφετε στο φυτικό γάλα γιατί πραγματικά ακούγονται πάρα πολλά για τα γαλακτοκομικά προϊόντα, και ιδιαίτερα για το αγελαδινό γάλα..

Δεν θα εστιάσω στα αρνητικά που ακούγονται.. Θα εστιάσω όμως στο ότι και εγώ και η οικογένειά μου το τελευταίο διάστημα προτιμάμε το γάλα αμυγδάλου.. Ακόμα και μια φίλη μου ..έχει σταματήσει να δίνει αγελαδινό γάλα στο παιδί της και του δίνει γάλα αμυγδάλου..

Στο εμπόριο μπορούμε να βρούμε εκτός από γάλα αμυγδάλου, γάλα καρύδας, γάλα ρυζιού και γάλα σόγιας..

Ποιο είναι όμως το καλύτερο;;;

Αυτό θα το αφήσω να το διαπιστώσετε μόνοι σας.. Εμένα απλά μου ταιριάζει καλύτερα στο στομάχι μου και τον οργανισμό μου γενικότερα το γάλα αμυγδάλου..

Σε μια γρήγορη αναζήτηση στο ίντερνετ και συγκεκριμένα στο αγαπημένο μου shape.gr βρήκα τα ακόλουθα:

Γάλα Αμυγδάλου

Χαρακτηριστικά: Είναι χαμηλό σε θερμίδες και μπορείς να το χρησιμοποιήσεις σε πολλές παρασκευές, αλλά δεν έχει πολλή πρωτεΐνη. (40 θερμίδες ανά φλιτζάνι άγλυκο, 2 γρ. πρωτεΐνη, 3 γρ. λιπαρά). Χρήση: Σε smoothies και σχεδόν σε κάθε συνταγή ως αντικαταστάτη του γάλακτος.

Γάλα καρύδας

Χαρακτηριστικά: Αυτή η επιλογή είναι η πιο πυκνή και κρεμώδης εναλλακτική σε μη γαλακτοκομικό ρόφημα, αλλά και η πλουσιότερη σε κορεσμένα λιπαρά. (110 θερμίδες ανά φλιτζάνι άγλυκο, 3 γρ. φυτικές ίνες, 7 γρ. λιπαρά). Χρήση: Σε πιάτα ινδικής και ταϊλανδέζικης κουζίνας και σαν κρέμα για τον καφέ.

Γάλα ρυζιού

Χαρακτηριστικά: Είναι μάλλον το πιο εύπεπτο και έχει γλυκιά γεύση. Δεν ενδείκνυται σε μικρές ηλικίες ή σε περιπτώσεις με αυτοάνοσα νοσήματα, λόγω ποσότητας αρσενικού στο ρύζι. (110 θερμίδες ανά φλιτζάνι άγλυκο, 22 γρ. υδατάνθρακες, 2,5 γρ. λιπαρά). Χρήση: Ταιριάζει σε γλυκές συνταγές. Το καλύτερο είναι να γίνεται εναλλαγή στα ροφήματα και να μην πίνεις το ίδιο καθημερινά.

Γάλα σόγιας

Χαρακτηριστικά: Η περιεκτικότητά του σε πρωτεΐνη είναι παρόμοια με αυτήν του αγελαδινού γάλακτος. (80 θερμίδες ανά φλιτζάνι άγλυκο, 7 γρ. πρωτεΐνη, 4 γρ. λιπαρά) Χρήση: Σε πόριτζ, δημητριακά και κέικ, αλλά και στον καφέ ή στο τσάι. Προτίμησε τη βιολογική εκδοχή.

 

Photos pixabay

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *