Ποιοι είναι οι τρόποι με τους οποίους οι γάτες δείχνουν στοργή και αγάπη;;;

Η αλήθεια είναι ότι οι γάτες είναι πολύ ναζιάρες αλλά και πολύ ανεξάρτητες… όπως επίσης και πολύ εκδικητικές.. Παρολαυτά θα σου δείξουν με αρκετούς τρόπους ότι σου έχουν αδυναμία και ότι έχεις κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη τους…

Το γουργουρητό για παράδειγμα είναι από τους πιο προφανείς και συνηθισμένους τρόπους που η γάτα σας εκφράζει την αγάπη της. Επίσης, όταν πονάτε η γάτας σας θα το καταλάβει.. και θα έρθει πολλές φορές, πάνω σας και θα γουργουρίσει. Αυτός είναι ένας τρόπος για να σας ΄΄θεραπεύσει΄΄.

Η γάτα σας θα προσπαθήσει να σας καλλωπίσει όπως κάνει και με τον εαυτό της.. Θα σας γλείψει για να δείξει την αγάπη της συνδυάζοντας τη μυρωδιά της με τη δική σας. Αυτή η συμπεριφορά τη βοηθά να αισθάνεται χαλαρή και παράλληλα σας δείχνει εμπιστοσύνη. Επίσης, με το γλείψιμο αφήνει ένα άρωμα που είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται στην οικογένεια και τον άνθρωπο.

Έχετε παρατηρήσει ποτέ τη γάτα σας να κάθεται, να σας κοιτά και να ανοιγοκλείνει τα μάτια; Αυτό είναι ένα σημάδι ότι σας εμπιστεύεται και απολαμβάνει την παρέα σας.

Να σας δείχνει την κοιλιά της: Όταν σας δίνει κοιλίτσα σημαίνει ότι είναι ευτυχισμένη που σας βλέπει. Είναι επίσης, ένας τρόπος να σας πει «σε εμπιστεύομαι», επειδή αισθάνονται ασφαλείς και άνετα γύρω σας. Αυτή η πράξη, μπορεί να είναι το πιο ζεστό κομπλιμέντο που μπορεί να κάνει μια γάτα στον άνθρωπό της.

Να τρίβεται στα μάγουλά σας. Οι γάτες θα χαιρετήσουν εκείνους που εμπιστεύονται, και θα αισθάνονται ασφαλείς τριγύρω τους, εάν τριφτούν στα μάγουλά τους.

Για πείτε .. εσείς ειδικά που έχετε γατούλα στο σπίτι…

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *