Ποπ κορν: εύκολα, γρήγορα και σπιτικά

Τα  σπιτικά ποπ κορν που όλοι λατρεύουμε είναι εύκολα ,γρήγορα και υγιεινά . Ένα σνακ για όλες τις ώρες, το οποίο έχει βέβαια συνδυαστεί με την ευχάριστη στιγμή παρακολούθησης μιας ταινίας ή  μιας σειράς στην τηλεόραση και όχι μόνο.

Η συνταγή είναι εύκολη και σε λίγα μόνο λεπτά θα έχετε στο πιάτο σας ένα ζεστό σπιτικό σνακ που όλοι λατρεύουν.

Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ή βούτυρο.
  • ½ κούπα καλαμπόκι για ποπ κορν.
  • Αλάτι (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο και 3-4 σποράκια καλαμποκιού σε μέτρια φωτιά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και περιμένουμε να ακούσουμε τα σποράκια να σκάνε. Βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα καλαμπόκια και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Κουνάμε ελαφρώς την κατσαρόλα ώστε να σκάσουν όλα τα σποράκια και όταν σταματήσει ο ήχος, βγάζουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Σερβίρουμε σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε αλάτι, πάπρικα και οτιδήποτε άλλο επιθυμούμε!

Καλή μας όρεξη!

 

Σταυρούλα Λουκά

You May Also Like