Πίνεις νερό με λεμόνι κάθε πρωί;;; Ένας σημαντικός λόγος που πρέπει να το σταματήσεις αμέσως!!!

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ το έκανα κάποτε για ένα διάστημα.. Είχα ακούσει ότι βοηθάει πολύ τον οργανισμό και αποβάλει τις τοξίνες..

Υπάρχουν άπειρα άρθρα στο διαδίκτυο που μας λένε ότι αυτή η συνήθεια μας κάνει καλό.. Μας κάνει καλό ή είναι καταστροφική;;;

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο logodiatrofis.gr που υποστηρίζει ότι η γνωστή αυτή διατροφική συμβουλή ..μπορεί να καταστρέψει το γαστρεντερικό μας σύστημα.. και με αποδείξεις…

Τα γαστρικά υγρά έχουν ιδιαίτερη σύσταση, είναι οξέα (υδροχλωρικό οξύ) με αποκλειστικό στόχο την διάσπαση των τροφών (πέψη) για την περαιτέρω απορρόφησή τους.

Η ακριβώς εξιδεικευμένη σύστασή τους αποκλείει το να εισέλθουν στο δωδεκαδάκτυλο και από εκεί στο λεπτό και στο παχύ έντερο, καταστρέφοντας (λόγω οξύτητας) το βλεννογόνο τους.

Η λήψη χλιαρού νερού με λεμόνι σε άδειο στομάχι συντελεί στη δημιουργία ακριβώς αυτού του φαινομένου.

Δηλαδή προκαλεί αραίωση της υδροχλωρικής σύστασης με αποτέλεσμα μέρος των γαστρικών υγρών να διαφεύγει στο έντερο προκαλώντας αλλοίωση της μικροχλωρίδας του.

Ως αποτέλεσμα όταν αυτό συμβαίνει κατ’ επανάληψη προκαλείται φλεγμονή, λόγω διάβρωσης των εντερικών τοιχωμάτων.

Για του λόγου το αληθές σας αναφέρω ότι η εν λόγω διατροφική σύσταση προκαλεί πολλαπλά γαστρεντερικά προβλήματα, ενώ η υιοθέτηση της ακριβώς αντίστροφης διαδικασίας αποδεδειγμένα τα επιλύει αποτελεσματικά.

Επομένως καλό θα είναι αν έχετε αυτή την συνήθεια.. να ξεκινήσετε σιγα σιγά.. να την αποβάλετε..

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *