Πώς καταφέρνει η ζήλια να μας χαλά την ευτυχία;

Ας ξεκαθαρίσουμε πως θα μιλήσουμε για την ζήλια, το γνωστό συναίσθημα που δεν κρύβει καμία κακία, αλλά έχει κυρίως την δόση υπέρτατου θαυμασμού!

Κάτι το οποίο μπορεί να βρίσκεται σε ερωτικές, αλλά και φιλικές σχέσεις. Φυσικά δημιουργούν άλλα συναισθήματα οι δύο περιπτώσεις, τα οποία είναι και εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους.

Τι όμως μας προκαλεί ένα τέτοιο συναίσθημα που πολλές φορές μας βυθίζει σε θλίψη, χωρίς όμως να το θέλουμε;

Και στις δύο περιπτώσεις το αίσθημα αυτό προκαλείται, διότι δεν έχουν εκπληρωθεί κάποιοι βασικοί στόχοι, που θέλουμε πολύ, ή δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα όσα έχουμε.

Και να το προχωρήσουμε ένα βήμα πιο πέρα! Ζηλεύεις τον σύντροφό σου, αλλά δεν έχεις σκεφτεί σε βάθος τον λόγο. Αν είσαι σίγουρη πως δεν είναι πιστός, τότε κακώς είσαι μαζί του. Αν ωστόσο δεν είναι αυτός ο λόγος, τότε πρέπει να βρεις για ποιο λόγο δημιουργείς σύγχυση στον εαυτό σου.

Είναι σημαντικό να έχεις αυτοπεποίθηση και να πιστεύεις πως οι άνθρωποι που έχεις επιλέξει στη ζωή σου σε θέλουν γι’ αυτό που είσαι! Και για να σε επιλέξουν είσαι για εκείνους κάτι μοναδικό.

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να νιώθεις ανασφάλεια. Πρέπει να νιώθεις όμορφα με τον εαυτό σου και να μην κυριεύεσαι από αρνητικές σκέψεις που απλώς σου χαλούν τη διάθεση.

Όσον αφορά τον υπερβολικό θαυμασμό, που είπαμε και παραπάνω, είναι ένα συναίσθημα που κάποιες φορές μπορεί να μας κάνει να προσπαθήσουμε περισσότερο ή να μας βυθίσει σε θλίψη και σκέψεις ότι δεν θα τα καταφέρουμε.

Δεν είναι υγιές να σκεφτόμαστε τι κάνει ο «κάθε» άλλος καλύτερα από εμάς. Ο κάθε άνθρωπος είναι μοναδικός και έχει τα δικά του προτερήματα και τις δικές του αδυναμίες!

Είναι σημαντικό να επικεντρώνεσαι στο τι εσύ κάνεις καλά γιατί μόνο έτσι μπορείς να βελτιωθείς ακόμα περισσότερο!

Το να επικεντρώνεσαι σε όσα εσύ κάνεις δεν είναι εγωκεντρικό. Πρέπει να νιώθεις περήφανη για όσα καταφέρνεις και να κυνηγάς τα δικά σου όνειρα!

Ο καθένας άλλωστε προσπαθεί να εκπληρώσει τα δικά του!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *