Πως να φτιάξετε το ωραιότερο παγωτό βανίλια

Οι ζέστες έχουν πιάσει για τα καλά.. και το παγωτό έχει την τιμητική του… Άλλωστε το καλοκαίρι το παγωτό προτιμάται από τον περισσότερο κόσμο… από ένα άλλο διαφορετικό γλύκισμα.. Υπέροχο παγωτό βανίλια για σήμερα..με μια υπέροχη γεμάτη γεύση που θα σας ενθουσιάσει… Άσε που φτιάχνεται και πανεύκολα…

01

Σε μεγάλη και βαθιά κατσαρόλα ανακατέψτε 9 κρόκους αυγών με 1 1/3 της κούπας ζάχαρη. Χτυπήστε τα σε μίξερ ώσπου να πήξουν και να ασπρίσουν. Ρίξτε λίγο λίγο ένα λίτρο γάλα πλήρες ζεστό ανακατεύοντας και τοποθετείστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Ζεσταίνετε, ανακατεύοντας ώσπου να βράσει το μείγμα. Σιγοβράστε το ανακατεύοντας συνεχώς, ώσπου να πήξει ελαφρά. Κατεβάστε απ’ τη φωτιά, ρίξτε και ανακατέψτε μια βανίλια.

Αφήστε να κρυώσει και μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο για παγωτό. Βάλτε το στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώσπου να πήξει ελαφρώς. Βγάλτε το από την κατάψυξη και χτυπήστε το μαζί με 2 κούπες κρέμα γάλακτος στο μίξερ για 5-6 λεπτά, σε μέτρια ταχύτητα για να μην κόψει η κρέμα γάλακτος.

Vanilla Ice Cream.

Ξανά μεταφέρετε στο μεταλλικό δοχείο και βάλτε το στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον.

( Συνταγή–  Η νέα κουζίνα- Βέφα και Αλεξία Αλεξιάδου)

Ελένη ♥♥

You May Also Like