Πώς θα φέρεις πλούτο στο σπίτι σου σύμφωνα με το φενγκ σούι!

Γράφει η Δήμητρα Δήμου.

Ελάτε τώρα, ας το παραδεχτούμε πως όλοι επιθυμούμε να βρούμε τρόπους ώστε να υπάρχει μια … οικονομική αφθονία μέσα στο σπίτι μας! Γι αυτό λοιπόν, ας δούμε τι αναφέρουν οι Βουδιστές μοναχοί που ε, όπως και να το κάνουμε, έχουν τα πρωτεία σε αυτό.

“Το σπίτι σου” λένε, “είναι ο καθρέφτης της ζωής σου. Κι αν επιθυμείς να φέρεις τον πλούτο στη ζωή σου, το σπίτι σου μπορεί να γίνει ένα υπέροχο σύστημα υποστήριξης γι’αυτόν τον σκοπό. Θυμήσου πως όταν νοιάζεσαι για το σπίτι σου, νοιάζεσαι για τον εαυτό σου.

Αυτή η επένδυση της ενέργειας στο σπίτι σου είναι, επίσης, επένδυση στο ευ ζην σου”. Τι περιλαμβάνει, όμως, το φενγκ σούι για πλούτο; Τι τροποποιήσεις ή και αλλαγές χρειάζεται να κάνεις στο σπίτι σου για να «ανοιχτείς» στην αφθονία;

1. Συμμάζεψε την ακαταστασία
Τακτοποιώντας, συμμαζεύοντας και απομακρύνοντας τα περιττά, κάνεις χώρο για τα καινούρια, τα καλά, τα υπέροχα. Όλα αυτά, αφού αντιληφθείς πότε είναι η ιδανική στιγμή να καθαρίσεις το σπίτι σου, σύμφωνα με έναν βουδιστή μοναχό.

2. Μην αναβάλλεις άλλο τις μικρές επιδιορθώσεις
Οι επιδιορθώσεις μπορεί να είναι μικρές, αλλά ο αντίκτυπος τεράστιος. Τα χαλασμένα πράγματα είναι πολύ ενοχλητικά και ρουφούν την ενέργεια του σπιτιού σου, γι’αυτό αξίζει να  αντιμετωπίσεις τις μικροζημιές στο σπίτι. Μη διστάσετε λεπτό να γίνεται… Μπόμπ ο Μάστορας!

3. Τοποθέτησε τα αγαπημένα σου πράγματα με υψηλή ενέργεια σε περίοπτη θέση
Ένα θιβετιανό μπολ, μία χούφτα των αγαπημένων σου κρυστάλλων, τα ευωδιαστά κεριά σου ή ό,τι άλλο σε βοηθά να ανανεώνεις την ενέργεια του σπιτιού και του μέσα σου χρειάζεται να βρίσκονται κάπου που να τα βλέπεις συχνά – στο τραπεζάκι του σαλονιού ή στην είσοδο του σπιτιού. Έτσι, θα τα χρησιμοποιείς και πιο συχνά και θα έρχεσαι σε επαφή με περισσότερη θετική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας σου. Τώρα αν είναι ένα μπολ με σοκολατάκια ή ξηροκάρπια, ακόμη και αυτά, μόνο θετική ενεργεία θα προσφέρουν!

4. Περισσότερη τέχνη
Ένας τοίχος, η δική σου art gallery, όπου θα τον γεμίσεις με ό,τι αγαπάς. Από φωτογραφίες μέχρι έργα τέχνης, η ιδέα είναι να αναδείξεις τη δημιουργικότητα μέσα στο σπίτι σου. Η ελευθερία της αυτοέκφρασης είναι η κινητήρια δύναμη της αφθονίας.

5. Βάλε ένα φυτό στο γραφείο σου
Προσπάθησε να διατηρήσεις το γραφείο σου όσο πιο μίνιμαλ γίνεται με μία εξαίρεση: το φυτό που θα επιλέξεις. Ένα φυτό που μεγαλώνει και ανθίζει ως βασικό σημείο εστίασης σημαίνει πως εστιάζεις στην ανάπτυξη και την εξέλιξη. Αν δεν τα πηγαίνεις καλά με τη φροντίδα των φυτών μπορείς να βάλεις μερικούς μπαμπού μίσχους σε ένα βάζο γεμάτο με νερό που θα κρατάς καθαρό – εναλλακτική που δεν χρειάζεται μεγάλη φροντίδα, αλλά θα φέρει την ενέργεια της φύσης στον χώρο σου. Να σημειώσω πως με το τεευταίο, το μπαμπού λουλουδάκι, ταυτίστηκα, μιας και μαργαρίτα πιάνω, τσουκνίδα γίνεται!

6. Πρόσθεσε πλούσιες υφές σε κάθε δωμάτιο
Στις ιδέες συμπεριλαμβάνονται ένα χνουδωτό χαλί, μία μαλακή κουβέρτα, ένα αφράτο ριχτάρι, μαξιλάρια με ιδιαίτερες υφές ή ακόμα και μία ταπετσαρία τοίχου. Έτσι οι χώροι σου θα αποκτήσουν διάσταση ώστε να καλοδεχτούν την αφθονία.

7. Συγκέντρωσε τα χρήματα σε ένα σημείο
Πρακτικά αυτό σημαίνει ένα μεγάλο, γυάλινο δοχείο ή ένα διακοσμητικό κρυστάλλινο βάζο μέσα στο οποίο θα βάλεις τα ψιλά σου. Ένας κουμπαράς που, όμως, θα είναι αισθητικά ευχάριστος και θα σου θυμίζει όλους τους τρόπους που ενεργά «χτίζεις» την αφθονία στη ζωή σου. Πρόσθεσε μερικούς από τους αγαπημένους σου κρυστάλλους για να μεγιστοποιήσεις τη μαγνητική του δύναμη για πλούτο και χρήματα. Σημείωση: ο κουμπαράς αυτός να μην έχει πάτο που ανοίγει! Ξέρουμε πολύ καλά γιατί….

Όσο συνεχίζεις να ασχολείσαι με το φενγκ σούι για πλούτο στο σπίτι και στη ζωή σου, τόσο πιο πολύ θα «βυθίζεσαι» και σε ό,τι αντίστοιχο θέλεις να βιώσεις και να νιώσεις σε συναισθηματικό επίπεδο. Αξιοποιώντας τις παραπάνω συμβουλές θα διαπιστώσεις πως πρόκειται για τους πιο πρακτικούς τρόπους, ώστε να πολλαπλασιάσεις τη δύναμη σου και να φανερώσεις στη ζωή σου όλα όσα αναζητάς.

 

Φωτο: Alexander Schimmek, Andre Benz, Hannes Kottner, Maita Cayson, Vinicius das Neves (unsplash.com)

You May Also Like