Πώς θα κάνω οικονομικά ψώνια για το σπίτι;

Οι άνθρωποι χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, αυτούς που πάνε σούπερ μάρκετ για βόλτα, αυτούς που πάνε σούπερ μάρκετ για ψώνια και αυτούς που πάνε σούπερ μάρκετ για να χαλάσουν λεφτά που δεν ξέρουν που πήγαν!

Εντάξει εγώ επειδή ανήκω στην τελευταία κατηγορία, έχω φιλοσοφήσει το ζήτημα ψώνια!

Τι γίνεται λοιπόν; Που κρύβεται αυτό μυστικό της επιτυχίας των σωστών αγορών με λίγα χρήματα;

Η ομάδα του eleni fourli το σκέφτηκε πολύ και σας έχει την απάντηση.

Αυτό που λείπει είναι το Plan. Όπως όλα θέλουν ένα Plan έτσι θέλουν και τα ψώνια. Δηλαδή:

  1. Καθορίζεις μέρα που θα πας σούπερ μάρκετ. Δεν θυμάσαι Δευτέρα μεσημέρι ότι θέλεις να φας για μεσημεριανό παστίτσιο, γιατί το πιθανότερο είναι να μην πας σούπερ μάρκετ, αλλά σε κάποια ταβέρνα! Αν για παράδειγμα πας σούπερ μάρκετ κάθε Σάββατο για τα ψώνια όλης της εβδομάδας, βάζεις τον εαυτό σου στην διαδικασία να σκεφτεί πως δεν έχει περιθώρια για πολλά ψώνια μέσα στην εβδομάδα. Και αυτό μας οδηγεί στο Νο:
  2. Όπου αυτό σημαίνει ότι έχει φτιάξει πλάνο για το τι φαγητά θα φας μέσα στην εβδομάδα και επιδιώκεις να ψωνίσεις αυτά ακριβώς που χρειάζεσαι, όπου αυτό μας οδηγεί στο Νο:
  3. Που σημαίνει ότι έχεις ένα χαρτάκι κολλημένο στο ψυγείο σου και γράφεις κάθε μέρα (αν είσαι αρκετά ψυαχαναγκαστικός) τι σου λείπει και τι πρέπει να αγοράσεις το Σάββατο.
  4. Ψάχνεις να βρεις που μπορείς να βρεις τα φτηνότερα προϊόντα. Υπάρχουν εφαρμογές που μπορείς να το δεις, στον 21ο αιώνα ζούμε!

Ο χρόνος είναι χρήμα και αντιστρόφως. Κερδίζεις χρόνο ψωνίζοντας μόνο αυτά που έχεις καταγράψει ότι χρειάζεσαι και χρήμα, αφού δεν σπαταλάς για ανούσιες αγορές!

Κάνε τα ψώνια σου σωστά, βρες τα φτηνότερα, φάε τα καλύτερα και κυρίως αυτά που έχεις προγραμματίσει να ορέγεσαι μέσα στην εβδομάδα!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *