Πώς θα πετύχεις τέλειο μαύρισμα φέτος;

Κάθε καλοκαίρι όλοι επιδιώκουμε να αποκτήσουμε μαυρισμένο και λαμπερό δέρμα! Ωστόσο, γνωρίζουμε όλοι ότι η πολύωρη έκθεση στον ήλιο μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία και το δέρμα μας, όπως ένα έγκαυμα, στην καλύτερη περίπτωση. Από την άλλη, τα μέτρα της πανδημίας επιβάλλουν να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις παραλίες! Τι κάνουμε, λοιπόν, για να αποκτήσουμε σοκολατένιο δέρμα αυτό το καλοκαίρι;


Το self tanning ή fake tan είναι μία λύση η οποία θα έχει άμεσα αποτελέσματα χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Εννοούμε, φυσικά, τις κρέμες μαυρίσματος! Το πρώτο βήμα είναι να διαλέξουμε την κρέμα ή το σπρέυ που είναι ιδανικά για εμάς ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλουμε. Στο εμπόριο υπάρχει πληθώρα από τέτοια προϊόντα. Εμείς πρέπει να αποφασίσουμε, αν θέλουμε σπρέυ ή κρέμα, έντονο η διακριτικό αποτέλεσμα, ματ υφή ή bronze απόχρωση και λάμψεις.

Την ημέρα που θα αποφασίσουμε να εφαρμόσουμε το fake tan πρέπει να έχουμε αρκετό ελεύθερο χρόνο στο σπίτι. Να είναι μία μέρα αφιερωμένη στον εαυτό μας! Γιατί αν δεν θέλουμε να βγούμε με σκούρα σημάδια (που φαίνονται και σαν βρωμιά στο δέρμα) ή με ρίγες, πρέπει να το κάνουμε σωστά!

Ξεκινάμε με απολέπιση σε όλο το σώμα, επιμένοντας σε σημεία που είναι ιδιαίτερα ξηρά (πχ γόνατα). Η απολέπιση είναι πολύ σημαντική γιατί απομακρύνονται τα νεκρά κύτταρα και έτσι το προϊόν θα απλωθεί σε «καινούριο», καθαρό δέρμα! Αν η μέθοδος αποτρίχωσης μας είναι το ξυραφάκι, φροντίζουμε να ξυριστούμε μετά την απολέπιση! Γενικά η αποτρίχωση είναι μία μορφή απολέπισης, οπότε καλό είναι να είμαστε αποτριχωμένοι, όταν κάνουμε fake tan, για να εξασφαλίσουμε μεγαλύτερη διάρκεια!

Στη συνέχεια, σειρά έχει η ενυδάτωση! Αν τα δέρμα δεν είναι λείο και απαλό, η κρέμα μαυρίσματός θα συσσωρευτεί στα ξηρά σημεία, δημιουργώντας σκούρες κηλίδες! Δεν το θέλουμε αυτό! Οπότε ενυδατωνόμαστε πάρα πολύ καλά σε όλο το σώμα! Περιμένουμε όσες ώρες χρειαστεί μέχρι η ενυδατική μας να απορροφηθεί εντελώς! Τώρα σειρά έχει η κρέμα μαυρίσματος! Καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε γάντια όταν την απλώνουμε. Εφαρμόζουμε πολύ προσεκτικά και ομοιόμορφα πάνω στο δέρμα.

Στα σημεία που ίσως είναι λίγο πιο δύσκολα (πχ ανάμεσα στα δάχτυλα), καλό είναι να χρησιμοποιήσουμε ένα πινέλο για να απλώσουμε το προϊόν. Αν επιλέξουμε να κάνουμε πάνω από μία επάλειψη, πρέπει να περιμένουμε να στεγνώσει πάρα πολύ καλά η πρώτη στρώση! Φροντίζουμε να μην ξεχάσουμε κανένα σημείο του σώματος και πρέπει να φοράμε ανάλαφρα ρούχα (πχ μία ρόμπα) σε όλη τη διαδικασία για να μην αφήσουμε στάμπες και σημάδια!

Τέλος, σε κάθε περίπτωση, ακολουθούμε τις οδηγίες του προϊόντος που επιλέξαμε και όπως πάντα, όταν χρησιμοποιούμε ένα προϊόν για πρώτη φορά το δοκιμάζουμε πρώτα σε μία μικρή περιοχή του δέρματος!

Παρασκευή

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *