Πόσες γυναίκες μπορούν να φορέσουν το ίδιο φόρεμα σε μια πόλη;

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες.. ακόμα και στο κόκκινο χαλί! Δυο γυναίκες να φορούν το ίδιο φόρεμα σε μια εκδήλωση! Αμήχανη η στιγμή.. ιδίως αν δεν μιλούμε για φόρεμα γνωστής σχεδιάστριας.. αλλά για ένα φόρεμα που αγοράστηκε.. ανάμεσα σε πολλά ίδια.. από κάποιο εμπορικό.

Τρεις οι λόγοι κατά τη γνώμη μου.. που οδηγούν σε αυτήν την κατάσταση. Καταρχάς ο βασικός είναι ότι υποτάσσουμε το προσωπικό μας στυλ.. στις επιταγές τις μόδας. Τα μεγάλα εμπορικά παράγουν μόδα.. μιας και το χρήμα παράγει μόδα.. και εμείς συμβιβάζουμε το δικό μας στυλ σε αυτό που προσφέρει κέρδος στο εμπορικό.. Σαν στρατιωτάκια.. οι περισσότερες γυναίκες ντυνόμαστε πανομοιότυπα.. Το εμπορικό έχει στα ράφια του εκατοντάδες αντίγραφα ενός ρούχου.. ακόμα και σε μια πόλη που επί της ουσίας είναι ένα μεγάλο χωριό.. όπως η δική μας.

Ακόμα ένας λόγος είναι ότι τα εμπορικά κερδίζουν τις γυναίκες καθώς τους προσφέρουν ποικιλία στο μάτι.. αλλά και μια καλή σχέση ποιότητας και τιμής στο ρούχο που θα αγοράσουν. Αν προσθέσουμε σε αυτό και την προσεγμένη επικοινωνιακή τακτική των εμπορικών.. τότε θα αντιληφθούμε ότι επιτυγχάνεται ένας στιλιστικός εγκλωβισμός.. όπως σταδιακά και μια στιλιστική εξάρτηση..

Τρίτος (και φαρμακερός) λόγος είναι η οικονομική κρίση. Οι ατομικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο γυναικείο ρούχο έχουν χάσει την αίγλη τους καθότι πιέζονται οικονομικά.. και έτσι ρίχνουν νερό στο κρασί τους.. όσον αφορά το στυλ.. την ταυτότητά τους.. αλλά και την σχέση τιμής και ποιότητας των ρούχων τους.

Αν η μόδα επιβάλει παντελόνι.. και τα εμπορικά έχουν βγάλει εκατομμύρια ίδια περίπου παντελόνια.. τότε η φούστα βρίσκεται απελπιστικά μόνη της. Έτσι.. το στυλ που παρατηρούμε στους δρόμους και στα καφέ.. είναι ένα.. όλες να φοράμε παντελόνι. Η μόδα παρουσιάζει γοητεία.. μόνο αν μέσα από την εξέλιξή της.. ζωντανεύουν διαφορετικά στυλ.. Αυτό μπορεί να το καταλάβει κάποια αν θα πάει σε μια έκθεση μόδας για επαγγελματίες. Πόσα διαφορετικά στυλ.. και όλα κάθε φορά εξελίσσονται.. Είναι απίστευτα όμορφο αυτό το θέαμα!

Yves Saint Laurent: “Οι μόδες ξεθωριάζουν, το στιλ είναι αιώνιο”.

Coco Chanel: “Για να είσαι αναντικατάστατη πρέπει πάντα να είσαι διαφορετική”.

Audrey Hepburn: “Η φινέτσα είναι η μόνη ομορφιά που μένει ανεξίτηλη”.

Lauren Hutton: “Μόδα είναι αυτά που μας προσφέρουν οι σχεδιαστές τέσσερις φορές το χρόνο. Στιλ είναι αυτά που επιλέγουμε”.

Gianni Versace: “Μην ακολουθείτε τις τάσεις. Μην γίνεστε κτήμα της μόδας, αλλά αποφασίστε τι είστε και τι θέλετε να εκφράσετε με τον τρόπο που ντύνεστε και ζείτε”.

Alexander McQueen: “Η μόδα θα έπρεπε να είναι ένα είδος απόδρασης και όχι ένα είδος φυλακής”.

Ralph Lauren: “Δεν σχεδιάζω ρούχα. Σχεδιάζω όνειρα”.

Όλα αυτά τα γράφω γιατί τελικά πρέπει να αναρωτηθούμε: Πρέπει να ψάχνουμε ανάμεσα σε πολλά διαφορετικά ρούχα ενός εμπορικού ή ανάμεσα σε πολλά καταστήματα; Καλά θα κάνουμε φυσικά.. να συνεχίσουμε να ψάχνουμε την καλύτερη σχέση ποιότητας και τιμής.. αλλά μήπως να βρούμε μαζί με την καλή ποιότητα και τιμή.. και το στυλ που μας εκφράζει;

Εσείς οι αναγνώστριες το ξέρετε ήδη.. ότι το elenifourli.com έχει εισχωρήσει και στον τομέα της μόδας. Η ανάδειξη του προσωπικού στυλ αποτελεί κύριο στόχο για το Eleni Fourli Myshop.. όπου στο showroom που βρίσκεται Ερμού και Παπαδημητρίου 2, στον 1ο όροφο.. η κάθε γυναίκα απολαμβάνει το σεβασμό που της αξίζει.. Σε έναν χώρο που φτιάχτηκε μόνο για γυναίκες.. ψάχνουμε το στυλ πίνοντας το καφεδάκι μας.. και ανταλλάσσοντας τις γνώσεις και τις απόψεις μας..

Γιατί στην τελική.. η μόδα θα προσαρμοστεί στο στυλ μας.. και όχι το στυλ μας στη βιομηχανία της μόδας!

Ιωάννα

 

Photo by:

Lily, Stefania Poli, My Soul / https://www.reshot.com/

elenifourli.com

 

Share This Story

Fashion

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *