Πόσο αλλάζει την ζωή σου ένα παιδί;

Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι. Δεν σκέφτονται όλοι την οικογένεια και τα παιδιά.Όμως είναι μεγάλη αλήθεια πως όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή στη ζωή τους φτάνουν κοντά σε αυτήν την σκέψη.

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται την ιδέα αυτή και τι τελικά αλλάζει στην ζωή τους;

Ένα ζευγάρι έχει μια σειρά στην καθημερινότητά του. Έχει τον χρόνο του, τις ασχολίες του και μια «ρουτίνα» που την έχει φτιάξει στον χρόνο.

Η ισορροπία αυτή ξαφνικά αλλάζει και ευχάριστα και δύσκολα. Πολλές φορές οι μαμάδες κουράζονται (και οι μπαμπάδες, αλλά όχι σαν τη μαμά), και επίσης πολλές φορές νιώθουν -κακώς- τύψεις να το εκφράσουν.

Δεν είναι κακό να σε κουράζει η αλλαγή, κακό είναι να μην την στηρίζεις με προσπάθεια. Έτσι λοιπόν η κούραση που έρχεται είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτονται όλοι.

Ο ύπνος σου αλλάζει «ταχύτητες» και εσύ πρέπει να είσαι πάντα ικανός να ικανοποιείς τις ανάγκες του παιδιού.

Όμως η κούραση αυτή ανταμείβεται με μια και μόνο αγκαλιά. Όταν ξέρεις πως κάποιος περιμένει εσένα για να μεγαλώσει και να ανατραφεί, τότε ξεχνάς τα πάντα και η κούρασή σου μετατρέπεται σε απόλυτη αγάπη.

Ζούμε την κάθε μας στιγμή σκεπτόμενοι πως θα κάνουμε ευτυχισμένο αυτόν τον μικρούλη άνθρωπο και ξεχνάμε τα πάντα.

Η ζωή σου λοιπόν αλλάζει ριζικά, τόσο στην κούραση όσο και στην απόλυτη αγάπη. Νιώθεις συναισθήματα που πολλές φορές δεν ξέρεις ότι έχεις, γιατί για κανέναν δεν μπορείς να νιώσεις έτσι!

Η αίσθηση αυτή αξίζει την προσπάθεια να σκεφτείς αν θα ήθελες και εσύ να γίνεις γονιός!

Αν όμως δεν θέλεις και δεν νιώθεις αυτή την ανάγκη, τότε δώσε χρόνο στον εαυτό σου και μπορεί να το σκεφτείς!

Το να είσαι γονιός δεν είναι αυτοσκοπός. Είναι μια θέληση που νιώθεις στην εξέλιξη του χρόνου και δεν μπορεί να γίνει με πίεση!

Κάτια

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *