Ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια.

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Αν από την πρώτη κατάθεση ξεκίνησαν οι καθυστερήσεις.. τότε η πορεία προς την αναζήτηση της αλήθειας.. και προς την απόδοση των ευθυνών.. θα είναι ένας δρόμος πολύ μακρύς.. ατελείωτος μάλλον!

Ο σταθμάρχης που είναι ο μοιραίος της υπόθεσης.. ο άνθρωπος που με το λάθος του οδήγησε στον θάνατο 57 ανθρώπους και ακόμα 7 να χαροπαλεύουν.. ξεκίνησε να απολογείται.. 5 μέρες μετά το συμβάν.. και μάλιστα.. με 3ωρη καθυστέρηση.. για τεχνικούς λόγους! Χάλασε ο εκτυπωτής της ανακρίτριας.. και καθυστέρησε η πρώτη ανάκριση! Πόσοι ακόμα εκτυπωτές θα χαλάσουν μέχρι να αποδοθεί η αλήθεια στον λαό που λυσσομανά να τη μάθει.. αναρωτιέμαι!

Πάντως.. η άποψή μου είναι.. ότι ποτέ δεν θα μάθουμε την αλήθεια που αναμένουμε! Μια αλήθεια που να μαρτυρά το ποιος έκανε την επιλογή.. να αφήσει τα τρένα χωρίς συστήματα ασφαλείας! Γιατί είναι επιλογή και όχι αμέλεια. Γιατί κάποιος δεν έδωσε τα χρήματα για να τα δώσει κάπου αλλού. Γιατί κάποιος έκρινε ότι ήταν δευτερευούσης σημασίας να λειτουργούν αυτά τα συστήματα.

Σ΄ αυτό το έδρανο του κατηγορούμενου.. ήδη για τον λαό κάθονται.. οι πολιτικοί ιθύνοντες.. οι ιδιοκτήτες της εταιρείας που έχει την ευθύνη.. οι άνθρωποι με θέσεις ευθύνης στην εταιρεία.. όσοι πελατειακά έχουν τοποθετήσει μη ικανούς για τη θέση του σταθμάρχη ανθρώπους και όσοι προσπαθούν να τον παραπλανήσουν τώρα.. και να διαχειριστούν επικοινωνιακά το δυστύχημα ενόψει των εκλογών..

Τη δικαιοσύνη θα την αποδώσει ο Θεός..

You May Also Like