Πρίγκιπας ή βάτραχος ο Στέφανος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ;

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Μεγάλος ντόρος φίλες έχει γίνει εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ για το νέο πρόσωπο που εμφανίστηκε ξαφνικά και φαίνεται πως αγαπήθηκε πολύ! Αναφέρομαι στον Στέφανο Κασσελάκη.. όπου την ερχόμενη Κυριακή πιθανόν να χρηστεί ως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και της Αξιωματικής αντιπολίτευσης του τόπου. Λέγεται μάλιστα ότι με κάποιες διεργασίες/ παραιτήσεις.. ο Κασσελάκης θα βρίσκεται μέσα στη βουλή και θα αντιμετωπίζει από εκεί.. πρόσωπο με πρόσωπο.. τον μεγάλο αντίπαλο Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Κασσελάκης έχει διχάσει τον ΣΥΡΙΖΑ και θέλω αυτό να το σχολιάσω. Ο νέος Τσίπρας με έξτρα επικοινωνιακά χαρίσματα.. έχει δώσει μέσα σε 1 μήνα.. πολλές υποσχετικές. Είπε ότι θα τα βάλει με την κακή δικαιοσύνη.. με το ανεπαρκές κράτος.. με τα μεγάλα συμφέροντα. Υιοθέτησε μάλιστα ως πολιτικό λόγο.. τον πολακικό! Διαμηνύει πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και θέλει να πείσει για ελπίδα.. για αλλαγή – προοπτική.

Ο νέος Τσίπρας αντιγράφει τον παλιό.. στις αρχές του. Ωστόσο.. ο παλιός Τσίπρας κυβέρνησε και ωρίμασε. Έμαθε τα όριά του. Έφτασε τον κόσμο στο να αμφισβητήσει το «δεν είμαστε όλοι ίδιοι» και αυτό φαίνεται στο 41% στη ΝΔ και 19% στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο νέος Τσίπρας.. ο Κασσελάκης.. ή που θα γίνει ο πρίγκιπας του παραμυθιού.. όπου θα αλλάξει την Ελλάδα.. τη νοοτροπία ετών.. τα πάντα προς το καλύτερο.. ή που θα διαλύσει μια και καλή τον ΣΥΡΙΖΑ.. θα τον βαλτώσει ως βάτραχος που ποτέ δεν έγινε πρίγκιπας.

Τι θα χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η χώρα; Θα χάσει την Έφη Αχτσιόγλου. Μια γυναίκα με στιβαρή ιδεολογική βάση και ντόμπρα αισθήματα. Η Αχτσιόγλου υπολείπεται άρδην του Κασσελάκη στο επικοινωνιακό κομμάτι. Όμως.. η επικοινωνιακή διαχείριση.. η πολιτικές που βασίζονται στο επικοινωνιακό αποτύπωμα.. βουλιάζουν και χάνονται. Χάνεται η σοβαρότητα και η αξιοπιστία. Χάνεται η εμπιστοσύνη του λαού και η σύνδεση με την πολιτική. Χάνεται η χώρα.. άνθρωποι και περιουσίες.

Οι συριζαίοι πρέπει να προσέξουν τι κόμμα θέλουν να έχουν. Ένα κόμμα που θα έρθει γρηγορότερα στην κυβέρνηση και ίσως ζήσει άλλη μια εκλογική πανωλεθρία ή ένα κόμμα που θα είναι έτοιμο για τη μια ευκαιρία διακυβέρνησης.. στην οποία θα ξεδιπλώσει τις πολιτικές της αριστεράς;

Ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να γίνει ένας καλός πρωθυπουργός; Και στην τελική.. ποια συμφέροντα θα εξυπηρετήσει.. των πολλών ή των δυνατών;

You May Also Like